Πρόστιμα για τις διαφημίσεις του κορωναϊού μοίρασε η Ολλανδία

Η ολλανδική ρυθμιστική Αρχή KSA (Kansspelautoriteit) ξεκίνησε τη διαδικασία επιβολής προστίμων στις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση της πανδημίας, προκειμένου να διαφημίσουν τα παιχνίδια και τις υπηρεσίες τους. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν με υψηλά πρόστιμα 14 ιστοσελίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown διαφήμιζαν τα προϊόντα τους με εκφράσεις όπως “corona-free παιχνίδια” κτλ..

Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραπάνω ιστοσελίδες (οι οποίες λειτουργούν, μάλιστα, παράνομα στην Ολλανδία) είναι αρκετά υψηλά, αφού έχουν αυξηθεί κατά 50.000 ευρώ, σε σχέση με αυτά που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

 

Κατά των αθέμιτων διαφημιστικών πρακτικών η KSA

Οι αρμόδιοι στην Ολλανδία είχαν ξεκινήσει να εντοπίζουν περιπτώσεις ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που εκμεταλλεύονται την κρίση της πανδημίας για τη διαφημιστική προβολή τους, ήδη από τα μέσα Μαρτίου. Η KSA είχε προειδοποιήσει τις ιστοσελίδες αυτές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε αναφορά στον κορωναϊό για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά αρκετές την αγνόησαν και συνέχισαν να διαφημίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, συγκέντρωσαν 14 ιστοσελίδες που παραβίασαν τους σχετικούς κανόνες και τώρα τους ζητούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα. Σύμφωνα με το νόμο, μάλιστα, οι ιστοσελίδες αυτές (που ούτως ή άλλως λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν έχουν δικαίωμα να διαφημίζονται) θα πληρώσουν πρόστιμα αυξημένα κατά 50.000 ευρώ. Παράλληλα, όλες τους χάνουν κάθε δικαίωμα διεκδίκησης άδειας νόμιμης λειτουργίας για τα επόμενα χρόνια.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι σύντομα η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας θα απελευθερωθεί και πολλές ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών θα μπορούν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους. Κατά την προετοιμασία για το άνοιγμα της αγοράς, μάλιστα, η KSA έχει γίνει πολύ αυστηρότερη και τιμωρεί τις παράνομες ιστοσελίδες για το παραμικρό παράπτωμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.