Αποκλείονται από τα τυχερά παιχνίδια όσοι χρωστούν διατροφή στη Λετονία

Οι βουλευτές στη Λετονία εξετάζουν αυτές τις ημέρες ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο επιβάλλει μια σειρά περιορισμών σε όσους χρωστούν χρήματα σε περιπτώσεις διατροφής και άλλων οικογενειακών υποθέσεων και ανάμεσα σε αυτούς τους περιορισμούς βρίσκεται και ο αυτόματος αποκλεισμός τους από τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι. Το νομοσχέδιο έχει πάρει ήδη την πρώτη έγκριση και αναμένεται να συμμετάσχει συνολικά σε τρεις ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου.

Ο συγκεκριμένος περιορισμός είναι απόλυτα λογικός, σύμφωνα με τους εμπνευστές του νομοσχεδίου, αφού δε μπορεί κάποιος που χρωστά χρήματα, για παράδειγμα για την ανατροφή ενός ανήλικου τέκνου, να τα ξοδεύει σε διασκέδαση και άλλα χόμπι, όπως τα τυχερά παιχνίδια.

 

Ο αποκλεισμός που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο

Το νέο νομοσχέδιο, που έχει ήδη εγκριθεί σε πρώτη φάση από το λετονικό Κοινοβούλιο, προβλέπει μια σειρά από περιορισμούς για όσους χρωστούν χρήματα σε διατροφή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Οι πολίτες αυτοί δε θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν κάποιο όπλο, συγκεκριμένους τύπους οχημάτων, αλλά και να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια.

Ο αποκλεισμός τους από τα τυχερά παιχνίδια (επίγεια και online) θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που αποκλείονται όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι παίχτες αυτοί έχουν προστεθεί σε μια βάση δεδομένων με εθνική ισχύ και δε μπορούν να επισκεφτούν εγκαταστάσεις τυχερών παιχνιδιών ή να ανοίξουν online λογαριασμούς σε ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

Για να προστεθούν οι οφειλέτες στη συγκεκριμένη βάση, τέλος, θα χρειαστεί οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε ελέγχους των οικονομικών στοιχείων τους, σε αντιπαράθεση με την εθνική βάση οφειλετών. Τα ονόματα όσων χρωστούν χρήματα για διατροφή ή για παρόμοιες περιπτώσεις θα συμπληρώνονται αυτόματα στη νέα βάση δεδομένων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.