Στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές το ελληνικό νομοσχέδιο για το online στοίχημα

Η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης για το νόμο περί online στοιχήματος στην Ελλάδα έληξε πριν μερικές ημέρες και οι αρμόδιοι έκαναν τις τελευταίες διορθώσεις, σύμφωνα και με τις προτάσεις των φορέων που συμμετείχαν. Πλέον, το νομοσχέδιο έχει σταλεί στο αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εγκριθεί.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου του 2019. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητήσει διορθώσεις, η διαδικασία θα παραταθεί περισσότερο. Σε αντίθετη περίπτωση, το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο;

Οι περισσότερες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου παρέμειναν ίδιες, παρά τις όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης. Για παράδειγμα, οι άδειες θα κοστίζουν 4 εκατομμύρια ευρώ για το online στοίχημα και 1 εκατομμύριο ευρώ για το online καζίνο. Ωστόσο, μετά τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, η ισχύς τους επεκτάθηκε στα 7 χρόνια, από τα 5 που ίσχυαν αρχικά.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες στοιχήματος θα πρέπει να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες με την κατάληξη .gr, να πληρώνουν κανονικά φόρους και να μην έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π. κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Τέλος, κάθε εταιρεία μπορεί να λειτουργεί μόνο μια ιστοσελίδα με κάθε άδεια, ενώ οι άδειες δε θα μπορούν να μεταφερθούν.

Τα παραπάνω αποτελούν σε γενικές γραμμές κοινό τόπο των αντίστοιχων νόμων σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ωστόσο, το ελληνικό νομοσχέδιο φέρνει αρκετά έξοδα στις στοιχηματικές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Άλλωστε, το αντίτιμο της άδειας, αλλά και το ύψος της φορολογίας, εξακολουθούν να θεωρούνται από τα ακριβότερα της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν το ελληνικό νομοσχέδιο περάσει τον έλεγχο της Ε.Ε. θα έχει μια ακόμη δοκιμασία να περάσει, στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και, αν υπερψηφιστεί, θα τεθεί σε ισχύ και θα βάλει τέλος στο προσωρινό καθεστώς της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.