Κατά της νομιμοποίησης του στοιχήματος στην Florida η Disney

Η Disney αποτελεί πλέον έναν παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα της ψυχαγωγίας και έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους στην Πολιτεία της Florida (η Disneyworld αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα παγκοσμίως) και είναι απόλυτα λογικό να μη βλέπει με καλό μάτι οποιαδήποτε νέα μορφή ανταγωνισμού – όπως αυτή που θα εμφανιζόταν, αν η Florida αποφάσιζε να νομιμοποιήσει το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες Πολιτείες, μετά την κατάργηση του νόμου PASPA, το περασμένο καλοκαίρι.

Και η Disney δεν παραμένει ενάντια στη νομιμοποίηση του στοιχήματος μόνο στα χαρτιά, αλλά έχει αναλάβει παράλληλα ενεργή δράση, χρηματοδοτώντας μια αίτηση μπλοκαρίσματος του σχετικού νόμου στη Florida! Αν η εν λόγω αίτηση εγκριθεί, ο νόμος θα συναντήσει ένα σημαντικό εμπόδιο, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί με πλειοψηφία 60% και άνω.

 

Η σημασία της αίτησης για το νόμο

Εφόσον η Disney και οι υπόλοιποι φορείς που αντιτίθενται στη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη Florida πετύχουν τον στόχο τους, δε θα εμποδίσουν πλήρως την επέκταση των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών στην Πολιτεία. Ωστόσο, θα δυσκολέψουν σημαντικά το έργο της νομιμοποίησης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπεται ότι απαιτείται το 60% των ψήφων των αρμόδιων Αρχών, προκειμένου να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Αυτός είναι και ο στόχος όσων αντιτίθενται στη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Florida, με πρωτεργάτες τη Disney και την ινδιάνικη φυλή των Seminole.

 

Ποιοι είναι οι πολέμιοι του νόμου;

Και οι δύο βασικοί πολέμιοι του νόμου, η Disney και οι Seminole, έχουν πολλά να χάσουν, στην περίπτωση που δημιουργηθεί μια νέα και νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η Disney διατηρεί ένα τεράστιο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας της Florida, μέσω της Disneyworld και των υπόλοιπων εκθεμάτων και πάρκων ψυχαγωγίας, ενώ οι Seminole διατηρούν (χάρη στον προηγούμενο νόμο) το μονοπώλιο των επίγειων καζίνο στην Πολιτεία. Με άλλα λόγια, μια ανοιχτή αγορά τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να μειώσει σε τεράστιο βαθμό τα έσοδά τους, παρουσιάζοντας τουριστικές εναλλακτικές.

Για αυτόν τον λόγο, οι δύο πλευρές έχουν συνεισφέρει 34 εκατομμύρια δολάρια στην καμπάνια, με τη Disney να παραχωρεί 20 και τους Seminole 14 εκατομμύρια δολάρια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.