ΙΒΙΑ: Μειώθηκαν τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού στα αθλήματα

Η IBIA (International Betting Integrity Association) έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για τα ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021 και, σύμφωνα με αυτή, έχει σημειωθεί μια μικρή μείωση, σε σχέση με τα αντίστοιχα του αμέσως προηγούμενου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η IBIA εντόπισε 64 περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι των 68 του τέταρτου τριμήνου του 2020. Σε σχέση με τα 61 περιστατικά του πρώτου τριμήνου του 2020, όμως, έχει σημειωθεί μια μικρή αύξηση.

 

Τα στοιχεία της IBIA για τα ύποπτα περιστατικά

Τα ύποπτα περιστατικά που εντόπισε η IBIA ανά τον κόσμο φαίνονται μοιρασμένα στα δημοφιλή αθλήματα. Στην πρώτη θέση βρέθηκε και πάλι το τένις, με 18 περιστατικά, ενώ ακολουθούν τα eSports με 17 και το ποδόσφαιρο με 12. Επιπλέον 7 περιστατικά εντοπίστηκαν στο πινγκ πονγκ, 5 στο μπάσκετ, 4 στο βόλεϊ και 1 στις ιπποδρομίες.

Στην έκθεση της IBIA, τέλος, παρουσιάζονται τα ύποπτα περιστατικά και ανά ήπειρο, με την Ευρώπη και την Ασία να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, οι δύο ήπειροι ευθύνονται για το 66% του συνόλου των ύποπτων περιστατικών. Τα περιστατικά αυτά, επίσης, προήλθαν από 20 διαφορετικές χώρες, με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία να είναι εκείνες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα – 10 και 6 αντίστοιχα.

Η ΙΒΙΑ, πάντως, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη δέσμευσή της να βελτιώνει τις έρευνές της μέρα με τη μέρα, ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά την ακεραιότητα των αθλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην προσπάθειά της αυτή, η IBIA έχει στο πλευρό της εθνικές και διεθνείς αθλητικές ενώσεις, αλλά και στοιχηματικές εταιρείες, που συνεργάζονται, προκειμένου να εντοπίζουν και να αποθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Δείτε τα ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού μέσα στο 2020 που είχε ανακοινώσει η IBIA.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.