Πρόστιμο μαμούθ για την εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes Coral στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes Coral καλείται να πληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η UKGC στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της αποτυχίας της να προστατέψει παίχτες που έδειχναν προφανή σημάδια εθισμού στον τζόγο. Αναλυτικότερα, η UKGC επέβαλε πρόστιμο ύψους 6,4 εκατομμυρίων ευρώ στην Ladbrokes Coral, εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχιών της να προστατέψει τα μέλη της από τις συνέπειες του τζόγου και να αποτρέψει περιστατικά ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, μάλιστα, οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να κρύψουν το πρόβλημα, όταν το ανακάλυψαν, αντί να επενδύσουν σε τεχνολογίες και εκπαίδευση που θα μείωναν τις επιπτώσεις του.

 

Τα παραδείγματα που αναφέρει η UKGC

Σύμφωνα με την UKGC, τα περιστατικά που την έφεραν στην απόφαση να τιμωρήσει την Ladbrokes Coral ήταν πολλά. Ένα από αυτά αφορούσε σε έναν παίχτη που έχασε 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών. Η Ladbrokes Coral θα έπρεπε, σύμφωνα με τον κανονισμό να ρωτήσει τον παίχτη για τις πηγές εισοδήματός του και να τον αποτρέψει από τον συνεχή στοιχηματισμό (ο εν λόγω παίχτης συνδεόταν στον λογαριασμό του 10 φορές την ημέρα και έχανε κατά μέσο όρο 69.000 ευρώ το μήνα).

Ένα άλλο περιστατικό αφορά σε μέλος της Ladbrokes Coral που έχασε το ποσό των 105.000 ευρώ σε δυόμισι χρόνια, προσπάθησε να πραγματοποιήσει χωρίς επιτυχία 460 καταθέσεις και είχε ζητήσει, μάλιστα, από την εταιρεία να σταματήσει να του στέλνει προωθητικό υλικό.  

Ένα τελευταίο περιστατικό που αναφέρει η UKGC (και κρίνεται ύποπτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος) αφορά σε έναν παίχτη που, εντός των πρώτων τεσσάρων μηνών, κατέθεσε στον λογαριασμό του περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Η UKGC συνεχίζει τις καταγγελίες της και κατηγορεί τη Ladbrokes ότι, σε πολλές περιπτώσεις, ενώ είχε αναγνωρίσει παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, συνέχισε να τους επιτρέπει να καταθέτουν και να χάνουν χρήματα.

Εξαιτίας των παραπάνω, λοιπόν, η Ladbrokes Coiral καλείται να πληρώσει 5,2 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της καταπολέμησης των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο και επιπλέον 1,2 εκατομμύρια ευρώ στους παίχτες που βλάφτηκαν από την πολιτική της.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.