Αφορολόγητο για τις μικρές στοιχηματικές εταιρείες εξετάζει η Ιρλανδία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την καθιέρωση του αφορολόγητου ορίου για τις μικρότερες εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Το νέο μέτρο εξετάζεται από τους αρμόδιους, ως αντίβαρο στην επικείμενη αύξηση της φορολογίας για τις στοιχηματικές εταιρείες.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιρλανδία θα καλούνται να πληρώνουν φόρο 2% (από το 1% που ίσχυε έως σήμερα) επί του συνολικού τους τζίρου. Οι αντιδράσεις για την αύξηση της φορολογίας ήταν πολλές και έντονες και οι αρμόδιοι εξετάζουν πλέον αντίμετρα, προκειμένου να προστατέψουν τις πιο μικρές επιχειρήσεις.

 

Αφορολόγητο και κλιμακωτή φορολογία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Irish Times, o Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Paschal Donohue, θα συναντηθεί σύντομα με εκπροσώπους των στοιχηματικών εταιρειών, προκειμένου να συζητήσουν την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας στο στοίχημα. Παράλληλα, όμως, ο υπουργός σκέφτεται να προτείνει κάποια αντίμετρα, με κύριο αυτό του αφορολόγητου για τις μικρότερες εταιρείες στοιχήματος και αυτό για την κλιμακωτή φορολόγηση.

Αναλυτικότερα, τα δημοσιεύματα θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει το εξής σενάριο: οι εταιρείες στοιχήματος που δεν ξεπερνούν τον ετήσιο τζίρο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ θα απαλλάσσονται από τη φορολογία, ενώ όσες εταιρείες έχουν τζίρο έως 5 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώνουν φόρο 1%. Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες, τέλος, θα πληρώνουν τον νέο φόρο, ο οποίος ισούται με το 2% του τζίρου τους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, το συγκεκριμένο μέτρο θα μειώσει τα φορολογικά έσοδα κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μακροπρόθεσμα, όμως, θα αποδειχθεί περισσότερο συμφέρον, αφού θα προστατέψει τις μικρές (και κατά κύριο λόγο ιρλανδικές) επιχειρήσεις, οι οποίες συμβάλλουν με άλλους τρόπους στην ιρλανδική οικονομία.

Για να ισχύει κάτι τέτοιο, πάντως, η Ιρλανδία θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το μέτρο μπορεί να εκληφθεί ως κρατική επιχορήγηση στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.