Πρόστιμο για παράνομες διαφημίσεις στοιχήματος επέβαλε η Λιθουανία σε ενημερωτική ιστοσελίδα

Η ρυθμιστική Αρχή της Λιθουανίας προχώρησε στην παραδειγματική τιμωρία μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία πρόβαλλε στοιχηματικές διαφημίσεις χωρίς άδεια. Η ιστοσελίδα Krepšinis.net ενημερώνει τους επισκέπτες για τις εξελίξεις στο μπάσκετ, αλλά διαπιστώθηκε ότι πρόβαλλε συνεχώς διαφημίσεις που ωθούσαν τους παίχτες στo online στοίχημα, παραβιάζοντας έτσι τους σχετικούς νόμους της χώρας.

Η τιμωρία της ιστοσελίδας, μάλιστα, δεν ήταν απλή υπόθεση, καθώς απαιτήθηκε η παρέμβαση του αρμόδιου δικαστηρίου της Λιθουανίας. Η ιστοσελίδα Krepšinis.net εδρεύει εκτός της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να παραβιάζει ανενόχλητη το νόμο. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι, από τη στιγμή που απευθύνεται σε Λιθουανούς, θα πρέπει να τιμωρηθεί.

 

Η παρέμβαση της ρυθμιστικής Αρχής της Λιθουανίας

Εδώ και μερικά χρόνια, τα ενημερωτικά άρθρα της ιστοσελίδας Krepšinis.net για το μπάσκετ συνοδεύονταν από διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου. Οι επισκέπτες έρχονταν αντιμέτωποι με διαφημίσεις, εικόνες, σλόγκαν και προσφορές που προωθούσε η ιστοσελίδα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Ωστόσο, η ιστοσελίδα ήταν σε θέση όλον αυτόν τον καιρό να αποφεύγει τις συνέπειες, χάρη στο γεγονός ότι δεν έδρευε στη Λιθουανία.

Οι αρμόδιοι κατέφυγαν στο αρμόδιο δικαστήριο και ζήτησαν να τους δοθεί η αρμοδιότητα τιμωρίας της ιστοσελίδας. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι, ανεξάρτητα από την έδρα της, από τη στιγμή που η ιστοσελίδα απευθύνεται σε Λιθουανούς, παραβιάζει τον σχετικό νόμο και θα πρέπει να τιμωρηθεί. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι επέβαλλαν πρόστιμο στον υπάλληλο της διαφημιστικής εταιρείας UAB All Media Digital, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τοποθέτηση των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα.  Ο υπάλληλος καλείται τώρα να πληρώσει το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα πρόστιμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.