Άνοιξε η πόρτα νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ!

Το για πολλούς αναμενόμενο συνέβη και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε την Πολιτεία του New Jersey, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό τον ομοσπονδιακό νόμο PASPA του 1992! Αυτό σημαίνει ότι πλέον κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ θα μπορεί να αποφασίζει μόνη της αν θα επιτρέπει τον στοιχηματισμό σε αθλήματα και σύμφωνα με ποιους νόμους θα ρυθμίζει την αγορά της.

Με άλλα λόγια, σύντομα θα δούμε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ να επιτρέπουν τον στοιχηματισμό εντός των ορίων τους, με αποτέλεσμα πολλές στοιχηματικές εταιρίες να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σε μια τεράστια αγορά που για χρόνια αποτελούσε το… Άγιο Δισκοπότηρο των εταιρειών του χώρου.

 

Η… πτώση του νόμου PASPA

Ο συγκεκριμένος νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1992 και προέβλεπε την καθολική απαγόρευση του στοιχήματος στις ΗΠΑ, με μόνη εξαίρεση την Πολιτεία της Nevada. Ως ομοσπονδιακός νόμος, ίσχυε σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας και δεν έδινε κανένα δικαίωμα στους νομοθέτες κάθε Πολιτείας να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι τον στοιχηματισμό.

Αυτή ακριβώς τη ρύθμιση αμφισβήτησε στο Ανώτατο Δικαστήριο το New Jersey και η απόφαση των δικαστών το δικαίωσε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Δικαστήριο αποφάσισε με ψήφους 7-2 υπέρ της ακύρωσης του νόμου PASPA και κατ΄ επέκταση του ανοίγματος της αγοράς στοιχήματος στις ΗΠΑ.

 

Η επόμενη ημέρα για το στοίχημα στις ΗΠΑ

Πλέον, λοιπόν, με τον PASPA ακυρωμένο, κάθε Πολιτεία έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει τους δικούς της νόμους, οι οποίοι είτε θα απαγορεύουν είτε θα νομιμοποιούν το στοίχημα εντός των συνόρων της. Ήδη, κάποιες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει και ψηφίσει τους δικούς τους νόμους, περιμένοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πολιτείες όπως η Pennsylvania, η West Virginia και, φυσικά, το New Jersey έχουν ήδη δημιουργήσει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, ενώ ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από τις Πολιτείες του Delaware, του Mississippi και άλλες.

Και, όπως είναι φυσικό, στα πρώτα τους βήματα επέκτασης στις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει και πολλές στοιχηματικές εταιρίες από όλον τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση της κατάργησης της απαγόρευσης στοιχήματος στις ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής των μετοχών αρκετών στοιχηματικών εταιριών στο Χρηματιστήριο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.