Έσοδα ρεκόρ για την γαλλική αγορά online στοιχήματος

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν παραπάνω από θετικό για την γαλλική αγορά του online στοιχήματος, αφού σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη φορά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρυθμιστικής Αρχής ARJEL, τα έσοδα της αγοράς κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018 αποτελούν νέο ρεκόρ για τη χώρα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό από το 2010, που για πρώτη φορά η αγορά online στοιχήματος της Γαλλίας απελευθερώθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί με εταιρείες που δραστηριοποιούνταν νόμιμα.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Αναλυτικότερα, η ARJEL ανακοίνωσε πως το online στοίχημα στη Γαλλία εξασφάλισε έσοδα της τάξης των 147 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Πρόκειται για ένα ποσό που αυξήθηκε κατά 55%, σε σχέση με το αντίστοιχο του πρώτου τριμήνου του 2017!

Συγκεκριμένα, ο τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Γαλλία άγγιξε τα 847 εκατομμύρια ευρώ από τα online στοιχήματος. Και αυτό το ποσό αποτελεί ρεκόρ, καθώς δείχνει αύξηση του τζίρου κατά 34%, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του 2017.

 

Άνοδος στοιχηματισμού σε όλα τα αθλήματα

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι κάθε άθλημα παρουσίασε άνοδο online στοιχημάτων τους τελευταίους τρεις μήνες. Για παράδειγμα, ο τζίρος των στοιχημάτων στο ποδόσφαιρο αυξήθηκε κατά 34% στα 465 εκατομμύρια ευρώ, στο τένις κατά 26% στα 163 εκατομμύρια ευρώ και στο μπάσκετ κατά 53% στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στα online στοιχήματα στις ιπποδρομίες, με τζίρο 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, η ARJEL ανακοίνωσε αύξηση και στον μέσο αριθμό όσων στοιχηματίζουν έστω μία φορά την εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 36%, στα 462.500 άτομα. Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η αύξηση αυτή οφείλεται μεταξύ άλλων και στην κατακόρυφη αύξηση των προσφορών που ανακοίνωναν κατά τη διάρκεια του τριμήνου οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Η συγκεκριμένη αύξηση άγγιξε το 53%.

Δείτε και τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα του 2017 της γαλλικής αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.