Μειώθηκε η συμβολή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην οικονομία της Μάλτας

Η MGA (Malta Gaming Authority), η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας, ανακοίνωσε μια σειρά από νέα οικονομικά στοιχεία για τις επιδόσεις του συνόλου των νόμιμων εταιρειών παιχνιδιών και τα αποτελέσματα είναι μικτά. Σύμφωνα με την έκθεση της MGA, άλλωστε, αν και η αξία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας αυξήθηκε σημαντικά το 2020, η συμβολή της στην εθνική οικονομία μειώθηκε.

Με άλλα λόγια, μπορεί η αξία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών να αυξήθηκε, αλλά πλέον δε βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις των αγορών εκείνων που συνεισφέρουν περισσότερο στην εθνική οικονομία της χώρας. Οι επιδόσεις της αγοράς, πάντως, ήταν εξαιρετικές, καθώς η αγορά της Μάλτας βασίζεται πολύ περισσότερο στα online τυχερά παιχνίδια, που είδαν το μερίδιο τους να αυξάνεται επί των επίγειων, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

 

Τα στοιχεία της MGA για την αγορά τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με την έκθεση της MGA, η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας απέκτησε μέσα στο 2020 αξία 924 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η αξία της αυξήθηκε κατά 15,3%. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν της επέτρεψε να βρεθεί στην τριάδα των αγορών με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας. Η συνεισφορά της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, άλλωστε, δεν ξεπερνά το 8%. 

Τα στοιχεία της MGA δείχνουν επίσης ότι κατά το 2020 διατηρούσαν άδεια νόμιμης λειτουργίας στην αγορά τυχερών παιχνιδιών 328 εταιρείες, οι οποίες συνεισέφεραν 73,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και άλλες συνδρομές. Η συνεισφορά της αγοράς, όμως, περιλαμβάνει και τη δημιουργία 8.300 θέσεων εργασίας, Το 91,1% των υπαλλήλων, μάλιστα, εργαζόταν στον online τομέα.

Η έκθεση της MGA, τέλος, αναφέρεται και στα προβλήματα της πανδημίας. Από τη μία, ο online τομέας δεν αντιμετώπισε προβλήματα (αντίθετα, είδε τα έσοδά του να αυξάνονται), αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί πλήρως την απουσία του επίγειου τομέα, καθώς ο αριθμός των ενεργών παιχτών δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα. Από την άλλη, ο επίγειος τομέας, που αναγκάστηκε να κλείσει και να λειτουργήσει με περιορισμούς, έχασε πολλούς νέους παίχτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέες εγγραφές στα επίγεια καζίνο της Μάλτας δεν ξεπέρασαν τις 55.676 μέσα στο 2020, όταν το 2019 άγγιζαν τις 175.433.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.