Εξετάζεται ξανά το ενδεχόμενο επιστροφής του αμφιλεγόμενου φόρου στην Κένυα

Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Κένυα παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, σχετικά με το νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, καθώς για μια ακόμα φορά θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο νέος φόρος ύψους 20%, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε.

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω φόρος, που ισούται με το 20% του τζίρου των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό της περιόδου 2020-2021, πριν ένα περίπου χρόνο. Η ανακοίνωσή του, όμως, είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τους φορείς της αγοράς, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν ήδη πολλά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας. Οι αρμόδιοι, όμως, εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον επαναφέρουν στον προϋπολογισμό του έτους 2021-2022.

 

Η επιστροφή του αμφιλεγόμενου φόρου

Η κυβέρνηση της Κένυας επιθυμεί να επαναφέρει τον συγκεκριμένο φόρο, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα των δημόσιων ταμείων, αλλά αναμένει την τελική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών. Αν τη λάβει, τότε ο φόρος θα επιστρέψει στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, με σκοπό να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα. Και στην περίπτωση που θα τεθεί επίσημα σε ισχύ, όλες οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στην Κένυα θα καλούνται να πληρώνουν τον διπλάσιο φόρο, αφού ο σημερινός συντελεστής βρίσκεται στο 10%.

Ακόμα κι αν ο νέος φόρος αποτελέσει τμήμα του νέου προϋπολογισμού, πάντως, η επιβολή του δεν είναι 100% σίγουρη. Άλλωστε, το 2020, οι στοιχηματικές εταιρείες κατέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και κατάφεραν να δικαιωθούν. Ο λόγος που το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις εταιρείες ήταν ότι πείστηκε πως η κυβέρνηση προσπαθούσε να αυξήσει τα έσοδά της, προκειμένου να αναπληρώσει τα χρωστούμενα από φόρους προηγούμενων ετών. Η συγκεκριμένη διαμάχη για παλιά και νέα χρωστούμενα κρατούσε από το 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.