Για πρώτη φορά Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού στην Κύπρο

Για πρώτη φορά, η Κύπρος θα διοργανώσει μέσα στον Οκτώβριο Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού, κατά την οποία παίχτες και φορείς θα ενημερώνονται για τους τρόπους που θα μπορούν να στοιχηματίζουν και να παίζουν στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια (επίγεια ή διαδικτυακά) με υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο.

Η Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού δεν είναι κάτι νέο στις Ευρωπαϊκές χώρες, αφού πολλές προγραμματίζουν κάθε χρόνο μια σειρά από εκδηλώσεις και ενημερωτικές εκστρατείες, επικεντρώνοντας στους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια για όσους δεν στοιχηματίζουν και δεν παίζουν υπεύθυνα.

 

Η ασφάλεια και η προστασία των παιχτών σε πρώτο πλάνο

Βέβαια, οι αρμόδιες Αρχές στην Κύπρο φροντίζουν να ενημερώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου όσους παίζουν τυχερά παιχνίδια. Η ενημέρωση, όμως, θα κορυφωθεί κατά τις 8-14 Οκτωβρίου, όταν θα διοργανωθεί η Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υπεύθυνου Παιχνιδιού, το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το τι σημαίνει υπεύθυνο παιχνίδι και για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η απουσία του. Επιπλέον, θα μαθαίνουν για τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων εθισμού που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να λάβει ένας παίχτης (όπως η θέσπιση ορίων, ακόμη και εθελοντικού αυτοαποκλεισμού).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, άλλωστε, θα τεθούν σε ισχύ νέες καμπάνιες, ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις ενημέρωσης από όλους τους αρμόδιους φορείς, σε όλες της επαρχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Υπεύθυνου Παιχνιδιού

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων της Κύπρου έχει ήδη σχεδιάσει μια νέα ιστοσελίδα, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού (www.responsiblegaming.gov.cy) και στην οποία παρουσιάζεται το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις βρίσκονται παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, καθώς και ενημερωτικές δράσεις διαδραστικών παιχνιδιών.

Το σλόγκαν της πρώτης Εβδομάδας Υπεύθυνου Παιχνιδιού της Κύπρου, τέλος, είναι “ Ενημερώσου για να παραμείνει το παιχνίδι διασκέδαση” και οι αρμόδιοι φιλοδοξούν στην καθιέρωσή της, ώστε να αποτελέσει μια καθιερωμένη συνεργασία ανάμεσα σε φορείς και στοιχηματικές εταιρείες, με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία του κοινού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.