Αυξήθηκαν τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λετονίας

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λετονίας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αγορών ανά τον κόσμο, είδε τα έσοδά της να μειώνονται σημαντικά μέσα στο 2020, κυρίως εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας και των lockdown. Ειδικά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, κατά το οποίο το παγκόσμιο lockdown βρισκόταν στο απόγειό του και είχε αναγκάσει ακόμα και σε διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων, ήταν το χειρότερο.

Η εικόνα της αγοράς της Λετονίας βελτιώθηκε μέσα στο τρίτο τρίμηνο και τα έσοδα ξεπέρασαν τα αντίστοιχα του δεύτερου τριμήνου. Ακόμα και έτσι, όμως, τα έσοδα σε σχέση με τα αντίστοιχα του τρίτου τριμήνου του 2019 ήταν αρκετά λιγότερα.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της αγοράς της Λετονίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής Αρχής της Λετονίας, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών κατά το τρίτο τρίμηνο άγγιξαν τα 55,2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για σημαντική αύξηση, σε σχέση με τα αντίστοιχα του δεύτερου τριμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 12,.3 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και είναι αρκετά αυξημένα, σε σχέση με τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου του 2020, όμως, τα 55,2 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η αγορά τυχερών παιχνιδιών είναι πολύ λιγότερα από τα αντίστοιχα του τρίτου τριμήνου του 2019. Συγκεκριμένα, η μείωση αγγίζει το 33,2%.

Η μείωση των εσόδων δεν αφορά μόνο στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και στα συνολικά έσοδα του 2020. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, τα συνολικά έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών κατά το 2020 δεν ξεπέρασαν τα 129,2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν μειωθεί κατά 45,5%, σε σχέση με αυτά του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Η μείωση εσόδων, τέλος, αφορά σε όλους τους τομείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με μόνη εξαίρεση το online πόκερ, το οποίο αύξησε τα έσοδά του κατά 54%! Αντίθετα, τα υπόλοιπα online τυχερά παιχνίδια (καζίνο και στοίχημα) παρουσίασαν μείωση εσόδων κατά 6,2%, ενώ τα επίγεια τυχερά παιχνίδια παρουσίασαν μείωση κατά 41,2%

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα για της λετονικής αγοράς για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.