Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες στοιχήματος ανακοίνωσε η Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να εξετάζει κάποια μέτρα που θα ξαλαφρώσουν ελαφρώς τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος από τα φορολογικά τους βάρη. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα καλούνται εδώ και μερικούς μήνες να πληρώνουν το 2% του τζίρου τους σε φόρους, αλλά οι αρμόδιοι αποφάσισαν να εισάγουν ένα νέο μέτρο, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει τη ζωή των υπευθύνων.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 προβλέπεται απαλλαγή του φόρου έως ένα σημείο, προκειμένου οι εταιρείες στοιχήματος να διατηρήσουν περισσότερα από τα κέρδη τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιοι παραδέχονται ότι ο φόρος του 2% είναι αρκετά υψηλός. Άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός έχει δεσμευθεί να επανεξετάσει το μέτρο.

 

Η έκπτωση φόρου για τις στοιχηματικές εταιρείες

Ο ιρλανδικός προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει ότι οι εταιρείες στοιχήματος που καλούνται να πληρώσουν φόρο 2% επί του τζίρου τους θα εξαιρούνται για τα πρώτα 50.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα 50.000 είναι αφορολόγητα και η μέτρηση του τζίρου για φορολογικούς σκοπούς θα ξεκινά από το επόμενο ευρώ.

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ευνοήσει ιδιαίτερα τις μικρότερες και ανεξάρτητες εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στην Ιρλανδία. Οι εταιρείες αυτές δεν έχουν τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών, με αποτέλεσμα ο φόρος του 2% να είναι αβάσταχτος για αυτές.

 

Τα επόμενα σχέδια της ιρλανδικής κυβέρνησης

Όσο για τον φόρο του 2%, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Paschal Donohoe, ο οποίος υπερασπιζόταν την αύξηση του φόρου, έχει ανακοινώσει ήδη (πριν καν τεθεί σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος) να επανεξετάσει το μέτρο. Θυμίζουμε ότι ο φόρος αυξήθηκε από το 1% στο 2% τον Ιανουάριο του 2019, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις στην αγορά στοιχήματος της χώρας. Ήδη, όμως, η κυβέρνηση φρόντισε να ξαλαφρώσει περισσότερο τις μικρότερες στοιχηματικές εταιρείες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε νέες αλλαγές στο μέλλον.

Παράλληλα, τέλος, η ιρλανδική κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος. Το σχετικό νομοσχέδιο έχει προχωρήσει στα γρανάζια του ιρλανδικού Δημοσίου και σκοπεύει στο να ανανεώσει τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και να καλύψει τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας του ότι ο ισχύων νόμος στη χώρα κατατέθηκε το 1995.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.