Σχεδόν μηδενικά τα έσοδα από πρόστιμα στη σουηδική αγορά online στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, έχει αναγκαστεί να βεβαιώσει αρκετά πρόστιμα μέσα στο 2019, προς εταιρείες στοιχήματος που παραβίαζαν τους νόμους λειτουργίας της αγοράς online στοιχήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που πραγματοποίησε, ελάχιστα από αυτά τα πρόστιμα έχουν πληρωθεί από τους παραβάτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Spelinspektionen έχει βεβαιώσει 21 συνολικά πρόστιμα μέσα στο 2019, σε εταιρείες στοιχήματος που παραβίασαν τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς (για παράδειγμα η Genesis Global και Paf Consulting). Ωστόσο, μόνο ένα από αυτά έχει πληρωθεί: το πρόστιμο των 9.500 ευρώ που βεβαιώθηκε στην Paf, το οποίο μάλιστα ήταν και το μικρότερο που έχει βεβαιώσει έως σήμερα η Spelinspektionen!

 

Μόνο στα χαρτιά τα πρόστιμα προς τις στοιχηματικές εταιρείες

Η πρώτη χρονιά νόμιμης λειτουργίας της σουηδικής αγοράς online στοιχήματος χαρακτηρίστηκε από αρκετά εμπόδια, αφού πολλές εταιρείες στοιχήματος είτε παρανόησαν τις υποχρεώσεις τους είτε τις αγνόησαν. Η Spelinspektionen, εκτός από το να δημοσιεύει συχνές προειδοποιήσεις, βεβαίωσε συνολικά 21 πρόστιμα σε εταιρείες που λειτουργούν με την απαραίτητη άδεια, για μικρότερες ή μεγαλύτερες παραβάσεις. Τέτοιου είδους παραβάσεις αφορούσαν σε προσφορά υπηρεσιών σε άτομα που συμμετείχαν στο εθνικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού ή σε ανήλικους, σε διαφημίσεις που δεν ήταν σύμφωνες με το πνεύμα των νόμων και άλλες.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι η Spelinspektionen αντιδρούσε άμεσα σε κάθε περίπτωση, βεβαιώνοντας ακόμη και υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες, τα πρόστιμα αυτά δεν έχουν πληρωθεί. Συνολικά, οι εταιρείες στοιχήματος που δέχθηκαν κάποιο πρόστιμο χρωστάνε 11 εκατομμύρια ευρώ στο σουηδικό Δημόσιο. Σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις, μάλιστα, οι αρμόδιοι αφαίρεσαν και την άδεια των εταιρειών, όπως συνέβη με την εταιρεία Global Gaming.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες που έχουν κληθεί να πληρώσουν κάποιο πρόστιμο, τέλος, έχουν προχωρήσει σε έφεση κατά των αποφάσεων της Spelinspektionen, απλά για να κερδίσουν χρόνο. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν, από τη στιγμή που έχουν παραβιάσει ρητά τους σχετικούς νόμους.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη