Διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών που απευθύνονται σε ανήλικους εντοπίστηκαν στην Αγγλία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της διαφημιστικής αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ASA (Advertising Standards Authority), εντόπισε μια σειρά διαφημίσεων που αφορούσαν σε στοίχημα και τυχερά παιχνίδια και απευθύνονταν, όχι μόνο σε ενήλικους, αλλά και ανήλικους. Οι αρμόδιοι διέταξαν την απαγόρευση των συγκεκριμένων διαφημίσεων και ετοιμάζονται να τιμωρήσουν παραδειγματικά τις εταιρείες.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν, μάλιστα, οι αρμόδιοι ήταν αρκετά αντισυμβατική: δημιούργησαν μια σειρά από προφίλ στο διαδίκτυο, τα οποία περιλάμβαναν και εικονικούς χαρακτήρες ανηλίκων. Έπειτα, περιηγήθηκαν αυτόματα στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες που απευθύνονται σε παιδιά, προκειμένου να εντοπίσουν τέτοιου είδους διαφημίσεις.

 

Η επιχείρηση των αρμοδίων για τον εντοπισμό διαφημίσεων

Η ASA συνεργάστηκε με μια εταιρεία συλλογής και ανάλυσης διαδικτυακών δεδομένων και δημιούργησε τα εικονικά προφίλ. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν και εικονικά προφίλ ανηλίκων, τα οποία έπειτα περιηγήθηκαν σε ιστοσελίδες που απευθύνονται και σε παιδιά. Με το τέλος της ανάλυσης, οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα προφίλ εκτέθηκαν σε ένα πλήθος διαφημίσεων που αφορούν στο στοίχημα και στα τυχερά παιχνίδια – κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, οι εικονικοί ανήλικοι χρήστες του διαδικτύου εκτέθηκαν συνολικά 115 φορές σε 23 διαφορετικές διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών, σε 11 ιστοσελίδες που απευθύνονταν σε παιδιά. Οι διαφημίσεις αυτές ανήκαν μεταξύ άλλων, στις NetEnt, Redbet, Unibet και άλλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Οι εταιρείες, πάντως, αν και παραδέχθηκαν το λάθος τους, μεταβίβασαν τις ευθύνες σε συνεργάτες τους, οι οποίοι δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή.

Οι αρμόδιοι, τέλος, έκριναν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι άκρως αποτελεσματική για την ενίσχυση των προσπαθειών προστασίας των ανηλίκων από τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και σε ιστοσελίδες που απαιτούν σύνδεση, όπως το Facebook, το YouTube και το Twitter.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.