Την επαναφορά της ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα τυχερά παιχνίδια ζητούν φορείς της αγοράς

Φορείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών από ολόκληρη την Ευρώπη ζητούν από την Ε.Ε. την επαναφορά της αρμόδιας ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαλύθηκε το 2018. Η εν λόγω Επιτροπή ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και τη σύμπνοια των κανόνων που ισχύουν για τα τυχερά παιχνίδια στην Ε.Ε., ώστε να είναι ευκολότερη η συνεργασία των αρμόδιων φορέων και να αποφεύγονται παράνομες πρακτικές εκτός συνόρων.

Η Επιτροπή αυτή δεν υφίσταται εδώ και μερικά χρόνια, αλλά μια σειρά από αρμόδιες Αρχές ανά την Ευρώπη ζητούν την επαναφορά της. Τη στήριξή της στη συγκεκριμένη πρόταση ανακοίνωσε και η EGBA, το συλλογικό εμπορικό όργανο των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ευρώπη.

 

Οι αιτήσεις για την επαναφορά της Επιτροπής

Η επιτροπή της Ε.Ε. για τα τυχερά παιχνίδια ήταν μια ομάδα ειδικών, οι οποίοι εξέταζαν τις νομοθεσίες και τους κανόνες της λειτουργίας διαφορετικών χωρών της Ευρώπης και πρότειναν βελτιώσεις, προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερες, ειδικά σε τομείς όπως η προστασία του ελεύθερου εμπορίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ωστόσο, το 2018 σταμάτησε να λειτουργεί, αφήνοντας ένα κενό στην αγορά.

Το κενό αυτό θέλουν να καλύψουν ξανά οι φορείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ευρώπης, που ζητούν την επαναφορά της Επιτροπής. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της EGBA και άλλων φορέων, η ευρωπαϊκή αγορά τυχερών παιχνιδιών έχει ετήσια αξία άνω των 100 δις ευρώ και απαιτείται η επαναφορά της Επιτροπής, προκειμένου να ελέγχεται αποτελεσματικότερα. Άλλωστε, η Επιτροπή ήταν υπεύθυνη για τον αποτελεσματικό συντονισμό των αρμόδιων Αρχών σε όλες τις αγορές της Ευρώπης και είχε σημαντική συνεισφορά σε τομείς όπως η καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η EGBA, τέλος, έχει δηλώσει την αμέριστη στήριξή της, με τον γενικό γραμματέα της, Maarten Haijer, να δηλώνει τα εξής: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο ούτε καν για την επικοινωνία των Αρχών των ευρωπαϊκών χωρών, πόσο μάλιστα για τη συνεργασία στα μεγαλύτερα θέματα της ευρωπαϊκής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Για αυτό το λόγο, στηρίζουμε την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών Αρχών που ζητούν την επαναφορά της Επιτροπής, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά θέματα που έχουν κατά κύριο λόγο διεθνή χαρακτήρα και απαιτούν συντονισμό”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.