Αντιδράσεις για την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στη Σουηδία

Οι σουηδικές Αρχές αποφάσισαν πρόσφατα να απαγορέψουν τις διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα, ωστόσο, η πράξη τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια σειρά αντιδράσεων, από ανθρώπους και φορείς που κατηγορούν την κυβέρνηση έως και για φίμωση του Τύπου.

Η απόφαση για την απαγόρευση των διαφημίσεων σε τηλεόραση, έντυπα και υπαίθριες πινακίδες λήφθηκε με γνώμονα τον περιορισμό όσων στοιχηματικών εταιρειών δεν έχουν αποκτήσει νόμιμη άδεια. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κρατικό μονοπώλιο της Σουηδίας δεν επιτρέπει καν την αίτηση για άδεια σε καμία εταιρεία στοιχήματος (τουλάχιστον προς το παρόν), όσοι αντιδρούν στην απαγόρευση διαφημίσεων κάνουν λόγο για περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου.

 

Η απαγόρευση των διαφημίσεων στοιχήματος στη Σουηδία

Οι σουηδικές Αρχές αποφάσισαν πρόσφατα να απαγορέψουν δια παντός κάθε διαφήμιση που προβάλλει στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Η απαγόρευση αφορά σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, σε καταχωρήσεις σε έντυπα, αλλά και σε υπαίθριες πινακίδες.

Η απαγόρευση αυτή, βέβαια, σημαίνει ότι καμία εταιρεία (πλην των κρατικών που διατηρούν το μονοπώλιο) δε μπορεί να διαφημιστεί στα ΜΜΕ της Σουηδίας.

 

Οι αντιδράσεις για την απαγόρευση

Η νέα αυτή απαγόρευση (σε μια αγορά που είναι διαβόητη για τους περιορισμούς της) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και έντυπα που έως πρόσφατα εξασφάλιζαν έσοδα από στοιχηματικές διαφημίσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια ανοιχτή επιστολή προς τις αρμόδιες Αρχές, υπογεγραμμένη από τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Παρόχων Τυχερών Παιχνιδιών της Σουηδίας (BOS), Gustaf Hoffstedt, και τον Επικεφαλής του νομικού τμήματος της Ένωσης Εκδοτών Σουηδίας (TU), Per Hultengård, η οποία κατηγορεί την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή Lotteriinspektionen για προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη