Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της κυπριακής αγοράς

Οι συζητήσεις για την αποκρατικοποίηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Κύπρο καλά κρατούν και οι υπεύθυνοι εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, στην περίπτωση που αποφασίσουν να τερματίσουν την διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η οποία δίνει το μονοπώλιο στον ΟΠΑΠ.

Όπως είναι φυσικό, ένα ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης της αγοράς, η οποία θα αφορά κάθε τυχερό παιχνίδι, από το στοίχημα έως το λαχείο, θα έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετοί… μνηστήρες. Παρά τον μικρό της πληθυσμό, άλλωστε, η Κύπρος διαθέτει μια μεγάλη και άκρως προσοδοφόρα αγορά τυχερών παιχνιδιών.

 

Ενδιαφέρον από κολοσσούς του χώρου

Ήδη, μάλιστα, δημοσιεύματα στην Κύπρο αναφέρουν πως έχει κάνει γνωστές της προθέσεις της μία εταιρεία κολοσσός στην παγκόσμια αγορά. Πρόκειται για μια εταιρεία της Άπω Ανατολής, η οποία δεν κατονομάζεται, αλλά αναφέρεται πως έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να δραστηριοποιηθεί στην αγορά του νησιού.

Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται σε μεγάλο αριθμό χωρών ανά τον κόσμο, στους τομείς των λαχείων και άλλων τυχερών παιχνιδιών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτη της αγοράς της Κύπρου και σε σύνταξη συγκεκριμένης πρότασης.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ πιο συμφέρουσα για το κυπριακό Δημόσιο από την παρούσα με τον ΟΠΑΠ. Αναλυτικότερα, αναφέρεται πως η πρόταση περιλαμβάνει την προσφορά ενός ποσοστού 35% επί του GGR στο κυπριακό Δημόσιο. Πρόκειται για τα συνολικά έσοδα μιας εταιρείας επί στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, αφού πρώτα πληρωθούν οι νικητές. Και, στην περίπτωση που οι κυπριακές Αρχές δεχτούν μια τέτοια συμφωνία, η διαφορά των εσόδων, σε σχέση με αυτά που αποκομίζουν σήμερα από τον ΟΠΑΠ θα είναι της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ ανά μήνα – σε βάθος 15ετίας, αυτό σημαίνει αυξημένα κατά 900 εκατομμύρια ευρώ έσοδα για το κυπριακό Δημόσιο!

Όλα αυτά έρχονται ύστερα από την διαταγή του εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για έρευνα όσο αναφορά τον ΟΠΑΠ στην Κύπρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.