Τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στην Αυστραλία

Ο νέος νόμος που απαγορεύει την προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων στην Αυστραλία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε μερικές ημέρες, περιορίζοντας σημαντικά την προβολή που θα μπορούν να απολαύσουν οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην χώρα.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο και έχει σκοπό να περιορίσει την έκθεση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (κυρίως ανήλικους, αλλά και παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο), μέσω της απαγόρευσης διαφημιστικών μηνυμάτων που σχετίζονται με το στοίχημα κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων.

 

Οι περιορισμοί που θέτει ο νόμος στα αυστραλιανά ραδιοκύματα

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Μαρτίου και θα απαγορεύσει οποιαδήποτε διαφήμιση και κάθε μήνυμα που σχετίζεται με το στοίχημα και με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το νόμο, θα απαγορεύεται οποιαδήποτε στοιχηματική διαφήμιση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση (ακόμη και συνδρομητική), από τις 5 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα θα αντιμετωπίσουν νέους περιορισμούς στην διαφημιστική προβολή τους. Οι περιορισμοί αυτοί, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Επικοινωνιών της Αυστραλίας, Mitch Fifield, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιβάλλει παρόμοιους περιορισμούς και σε online περιεχόμενο.

Η κυβέρνηση, πάντως, επιβάλλει τους συγκεκριμένους περιορισμούς, με σκοπό των προστασία των καταναλωτών. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Alan Tudge, “πολλοί Αυστραλοί απολαμβάνουν το στοίχημα, αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν λογικά μέτρα προστασίας και πως οι παίχτες έχουν καλύτερο έλεγχο, σχετικά με το πόσο είναι εκτεθειμένοι στον τζόγο. Το online στοίχημα αναπτύσσεται γρηγορότερα από κάθε άλλη μορφή τζόγου και τα περιστατικά εθισμού είναι περισσότερα. Τα προβλήματα εθισμού θα έρθουν στο μέλλον μέσω των online τυχερών παιχνιδιών, αν δεν τοποθετήσουμε λογικούς περιορισμούς τώρα”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.