Νέα έρευνα για ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο

Μία νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τρεις κορυφαίες εταιρίες του χώρου, αφορά στα ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο και στις επιπτώσεις που έχουν στο δημοφιλέστερο άθλημα. Η συγκεκριμένη έρευνα συνέκρινε δεδομένα από περισσότερους από 50.000 αγώνες του 2017 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μεγαλύτερο κίνδυνο ύποπτων στοιχηματικών συμπεριφορών και χειραγώγησης έχουν οι αγώνες των μικρότερων διοργανώσεων, καθώς και οι φιλικές αναμετρήσεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Perform Group, σε συνεργασία με τις Starlizard και TXODDS και περιλαμβάνει χιλιάδες δεδομένα, από τους ίδιους τους αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και από τα μοτίβα στοιχηματισμού που τους αφορούν.

 

Περισσότερο ρίσκο σε μικρές κατηγορίες και φιλικά

Το βασικότερο συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι οι αγώνες των μικρότερων διοργανώσεων και κατηγοριών, καθώς και οι φιλικοί αγώνες, αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό, όπως ξεκαθάρισαν οι υπεύθυνοι, δε σημαίνει ότι οι αγώνες που εντοπίστηκαν είναι ύποπτοι για χειραγώγηση – απλά σε αυτούς εντοπίστηκαν τα πιο ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού.

Η έρευνα εξέτασε 54.757 αγώνες ποδοσφαίρου του 2017, σε 500 διοργανώσεις και 90 χώρες. Από αυτούς τους αγώνες μόνο οι 397 κρίθηκαν ύποπτοι. Το ποσοστό αυτό (0,73%) δεν είναι ανησυχητικό, αλλά σε αυτούς τους αγώνες περιλαμβάνονται αρκετοί φιλικοί αγώνες (32 από τους 2.666 που συμπεριλήφθηκαν) και 62 αγώνες νέων. Η δεύτερη κατηγορία, μάλιστα, αποτελεί το 16% των ύποπτων αγώνων, παρόλο που οι αγώνες νέων που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα δεν ξεπερνούν το 8%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, λοιπόν, το ποδόσφαιρο παραμένει ένα υγιές άθλημα, τουλάχιστον στον τομέα του στοιχηματισμού, αλλά, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, είναι ανάγκη να δοθεί περισσότερη προσοχή σε αγώνες μικρότερων διοργανώσεων και πολύ περισσότερο σε εκείνους που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή νέων ποδοσφαιριστών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.