Αλλάζει η αρμόδια στοιχηματική Αρχή της Σουηδίας

H αρμόδια Αρχή της στοιχηματικής αγοράς της Σουηδίας, η Lotteriinspektionen, ετοιμάζεται για τα νέα της καθήκοντα, τα οποία θα προκύψουν από την πλήρη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Η νέα αγορά θα κάνει το ντεμπούτο της την 1η Ιανουαρίου του 2019 και η Lotteriinspektionen θα αναλάβει ένα νέο ρόλο, με περισσότερες υποχρεώσεις και δικαιοδοσίες.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι φροντίζουν ήδη να μεταμορφώσουν την αρμόδια Αρχή, που μέχρι πρόσφατα είχε ως βασική αρμοδιότητα τη διατήρηση του μονοπωλίου στο online στοίχημα, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο ρόλο της, αυτόν της ρύθμισης μιας αγοράς, στην οποία δραστηριοποιούνται αρκετές online στοιχηματικές εταιρείες.

 

Η Spelinspektionen στη θέση της Lotteriinspektionen

Η πρώτη αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην αρμόδια Αρχή είναι αυτή του ονόματος. Πλέον η Lotteriinspektionen θα ονομάζεται Spelinspektionen και θα αναλάβει την πλήρη επόπτευση της νέας αγοράς. Η νέα Αρχή θα λογοδοτεί απευθείας στο υπουργείο Οικονομικών της Σουηδίας, ενώ θα διατηρεί παράλληλα ένα ανεξάρτητο ΔΣ, το οποίο θα διορίζεται από την κυβέρνηση.

Επικεφαλής της Spelinspektionen θα είναι η γενική διευθυντής Camilla Rosenberg, η οποία θα ηγείται 50 υπαλλήλων – περισσότερων από αυτούς που απασχολούσε η Lotteriinspektionen. Η επικεφαλής, μάλιστα, έχει ήδη ζητήσει την αύξηση του προσωπικού, αλλά και των πόρων της νέας Αρχής.

Τα διευρυμένα καθήκοντα της νέας Αρχής, τέλος, θα είναι τα εξής: αρχικά, θα αναλάβει και το online στοίχημα, με καθήκον της να ελέγχει και να εποπτεύει τη νέα αγορά (παράλληλα με τις υπάρχουσες), να εντοπίζει παραβιάσεις και παρανομίες, αλλά και να αποφασίζει για τη βελτίωση της λειτουργίας της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.