Στοιχηματικό σκάνδαλο στο μπάσκετ σε Τουρκία και Ελλάδα

Ένα νέο στοιχηματικό σκάνδαλο ξέσπασε σε Τουρκία σε Ελλάδα. Το σκάνδαλο περιλαμβάνει χειραγωγημένους αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ και μια σειρά από ύποπτα στοιχήματα στην Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις έγιναν αρχικά στην τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΪ” και την υπόθεση έχουν πλέον αναλάβει οι ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, η νέα αυτή υπόθεση αφορά σε 18 χειραγωγημένους αγώνες μπάσκετ που διεξήχθησαν πριν μερικούς μήνες στην Τουρκία. Όπως φαίνεται, στους αγώνες αυτούς στοιχημάτισαν κάποιοι παίχτες από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εισπράξουν τεράστια κέρδη.

 

Η “ακτινογραφία” της υπόθεσης

Oι αγώνες μπάσκετ που εξετάζονται είναι στο σύνολό τους 18 και έχουν πραγματοποιηθεί από τις 8 Οκτωβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Οι αγώνες έχουν χαρακτηριστεί ύποπτοι προς χειραγώγηση, αλλά αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα ύποπτα στοιχήματα που τους συνοδεύουν. Τέτοια στοιχήματα εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές: Κερατσίνι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Κιάτο και Χαλκίδα.

Πρόκειται για στοιχήματα που τοποθετήθηκαν λίγη ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα και αποτελούνται από μεγάλα ποσά. Παράλληλα, εξασφάλισαν τεράστια κέρδη στους παίχτες, καθώς προέβλεπαν σωστά τη διαφορά νίκης των εμπλεκομένων αγώνων. Και στους 18 ύποπτους αγώνες, μάλιστα, σφύριζαν οι τρεις ίδιοι διαιτητές, οι οποίοι εξετάζονται για το ρόλο τους στο εύρος της διαφοράς νίκης. Με άλλα λόγια, οι διαιτητές φρόντιζαν κάθε αγώνας να λήγει με μια συγκεκριμένη διαφορά πόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτοί που γνώριζαν τη διαφορά εκ των προτέρων τοποθετούσαν τα κατάλληλα στοιχήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τεράστια κέρδη.

 

Ανέλαβαν οι ελληνικές Αρχές

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενημερώθηκε αρχικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, από την Εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία εποπτεύει τη δράση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η προκαταρκτική εξέταση, τέλος, ανατέθηκε στον αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος παρέλαβε τα στοιχεία και τα ονοματεπώνυμα Τούρκων και Ελλήνων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.