Εμφύλιος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ρυθμιστικές Αρχές της Νιγηρίας

Η Νιγηρία έχει νομιμοποιήσει τα online τυχερά παιχνίδια από το 2015 και ο σχετικός νόμος έχει αφήσει πρόσφορο έδαφος για τη ρύθμιση της αγοράς από δύο αρμόδιες Αρχές: η πρώτη είναι η NLRC, η οποία έχει αναλάβει τη ρύθμιση της αγοράς σε ολόκληρη τη χώρα, και η δεύτερη η LSLB, η οποία έχει αναλάβει μόνο την αγορά του Λάγος, της πρώην πρωτεύουσας της χώρας. Οι δύο αυτές Αρχές έχουν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση στο παρελθόν και ο εμφύλιος μεταξύ τους έχει αναζωπυρωθεί εδώ και μερικές ημέρες, εξαιτίας της απόφασης της δεύτερης να συμπεριλάβει στη μαύρη λίστα της αγοράς του Λάγος στοιχηματικές ιστοσελίδες που έχουν εξασφαλίσει άδεια νόμιμης λειτουργίας στη Νιγηρία!

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν εδώ και μερικές ημέρες επιθετικές ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις, με τις στοιχηματικές εταιρείες να βρίσκονται στη μέση και τη λειτουργία της αγοράς να επηρεάζεται αρνητικά.

 

Το χρονικό της νέας αντιπαράθεσης

Πριν μερικές ημέρες, η LSLB αποφάσισε να συμπεριλάβει στη μαύρη λίστα μια σειρά από ιστοσελίδες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα σε ολόκληρη τη Νιγηρία. Οι αρμόδια Αρχή έχει δικαιοδοσία μόνο στο Λάγος, αλλά μια παλιά απόφαση της δίνει την εξουσία να απαιτεί από τις ιστοσελίδες που έχουν αποκτήσει άδεια στη Νιγηρία μια νέα άδεια για νόμιμη δραστηριότητα στο Λάγος. Εξαιτίας αυτής της δικαιοδοσίας που έχει η LSLB, αποφάσισε να προσθέσει στη μαύρη λίστα 10 ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες δεν έχουν άδεια στο Λάγος. Οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής: GabLotto, Give ‘n’ take, MLotto, WesternLotto, WescoLotto, Chopbarh, Betbiga, Betwinner, Bet24hrs και Zoomlifestyle.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έχουν αποκτήσει την άδεια λειτουργίας στο σύνολο της χώρας, από την ομοσπονδιακή Αρχή NLRC. Αλλά οι αρμόδιοι της LSLB απαιτούν να αποκτήσουν και ειδική άδεια στο Λάγος και για αυτό το λόγο τις πρόσθεσαν στη μαύρη λίστα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή της NLRC, η οποία σπεύδει να υπενθυμίσει στην LSLB ότι η ίδια διατηρεί ομοσπονδιακή εξουσία και οι δικές της αποφάσεις είναι δεσμευτικές για ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις. Προς το παρόν, πάντως, η LSLB δεν έχει απαντήσει στην ανακοίνωση της NLRC.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.