Τεράστια ζήτηση για στοιχηματικές άδειες στην ιταλική αγορά

Οι ιταλικές Αρχές ολοκλήρωσαν πριν μερικές ημέρες το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για τις άδειες δραστηριοποίησης στον τομέα του online στοιχήματος και η συμμετοχή στοιχηματικών εταιρειών από ολόκληρο τον κόσμο ήταν τεράστια! Άλλωστε, μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις που, όχι μόνο απελευθερώνουν την αγορά του online στοιχήματος, αλλά σκοπεύουν να αναπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερο την αγορά, η ιταλική αγορά θεωρείται μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.

Οι αρμόδιοι, εξάλλου, είχαν ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή ότι σκοπεύουν να δημοπρατήσουν έως και 120 άδειες στοιχήματος. Και, ήδη από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, τα ιταλικά δημόσια ταμεία έχουν ενισχυθεί κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ.

 

Η διαδικασία αίτησης άδειας στην ιταλική αγορά

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ολοκληρώθηκε στις 19 Μαΐου και σε αυτό μπορούσε να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενη στοιχηματική εταιρεία. Ωστόσο, κάθε εταιρεία που επιθυμούσε να δηλώσει συμμετοχή στην δημοπράτηση των εταιρειών θα έπρεπε, όχι μόνο να αποδείξει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αλλά και να καταθέσει το ποσό των 200.000 ευρώ. Παρά το συγκεκριμένο κόστος, δήλωσαν συμμετοχή 80 στοιχηματικές εταιρείες, ενισχύοντας τα δημόσια ταμεία με το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ!

Το επόμενο βήμα είναι η έναρξη της διαδικασίας πλειοδότησης, η οποία αναμένεται να φέρει ακόμη περισσότερα κέρδη στο ιταλικό Δημόσιο. Η έναρξη έχει προβλεφθεί στις 19 Απριλίου.

 

Σημαντικά βήματα και στην αγορά του online πόκερ

Παράλληλα, οι Ιταλοί παίχτες του online πόκερ έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίξουν σε μια ολοκαίνουργια αγορά – αυτή που αποτελείται από παίχτες της Ισπανίας, της Πορτογαλιας και της Γαλλίας και όχι μόνο της Ιταλίας. Η δυνατότητα αυτή τους δίνεται μετά τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν οι τέσσερις χώρες στον τομέα του πόκερ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.