Ολλανδία: Συνεργασία KSA-Facebook κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας, η KSA (Kansspelautoriteit), προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με το Facebook, προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειές τους στον τομέα της καταπολέμησης των τυχερών παιχνιδιών. Στην Ολλανδία, μα και σε άλλες χώρες, παρατηρείται το φαινόμενο διοργάνωσης παράνομων λοταριών μέσω Facebook, και οι αρμόδιοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάθε εργαλείο που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ήδη, μάλιστα, η συνεργασία έχει ξεκινήσει και έχουν φανεί τα πρώτα επιτυχημένα αποτελέσματα. Η KSA έχει δηλώσει ότι η συγκεκριμένη συνεργασία έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών μέσω social media, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχει δοκιμάσει.

 

Η συνεργασία της KSA με το Facebook

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, η KSA θα συνεχίσει κανονικά το έργο της, αναζητώντας περιστατικά παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στα social media. Αν εντοπίζει κάποια παράνομη λοταρία ή οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι που δεν έχει αδειοδοτηθεί, θα ενημερώνει άμεσα το Facebook, το οποίο με τη σειρά του θα ακολουθεί τις καθιερωμένες διαδικασίες αφαίρεσης των συγκεκριμένων λοταριών από την πλατφόρμα του.

Ήδη, μάλιστα, έχουν φανεί τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, αφού η διαδικασία διακοπής τέτοιων παράνομων ενεργειών έχει γίνει πολύ πιο εύκολη, χάρη στη συνδρομή του Facebook.

 

Ο ολλανδικός νόμος για τη διεξαγωγή λοταριών

Σύμφωνα με τον ολλανδικό νόμο, οποιαδήποτε λοταρία μοιράζει έπαθλα ή χρήματα, ζητώντας αντίτιμο για τη συμμετοχή, θα πρέπει να έχει εγκριθεί από την KSA και ο διοργανωτής θα πρέπει να έχει αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Παράλληλα, ο ίδιος νόμος υποχρεώνει τον διοργανωτή να προσφέρει τουλάχιστον το 40% των εσόδων του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εξασφάλιση άδειας για λοταρίες που έχουν εμπορικό σκοπό (με άλλα λόγια, κέρδος για τον διοργανωτή).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.