Χωρίς ΦΠΑ τα στοιχήματα στη Μάλτα

Η κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε μια νέα ρύθμιση για την αγορά επίγειου στοιχήματος, η οποία εξαιρεί στο εξής τον στοιχηματισμό από τον ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα θα πληρώνουν στο εξής λιγότερους φόρους. Η νέα ρύθμιση θα τεθεί επίσημα σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2018 και αποτελεί μία από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενισχύσει την στοιχηματική αγορά, η οποία αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων της.

 

Χωρίς ΦΠΑ τα επίγεια στοιχήματα

Αναλυτικότερα, η νέα ρύθμιση και η εξαίρεση από τον ΦΠΑ ισχύει σε συγκεκριμένες κατηγορίες στοιχημάτων. Πρόκειται για τα στοιχήματα που τοποθετούνται σε πρακτορεία και ανταλλακτήρια που εδρεύουν στη Μάλτα, σε αποτελέσματα αθλητικών γεγονότων, σε λοταρίες, τηλεοπτικούς ή μη διαγωνισμούς, ακόμη και στην πρόβλεψη φυσικών φαινομένων.

Από την άλλη, εξαιρούνται τα παιχνίδια καζίνο που εξαρτώνται από τη γεννήτρια τυχαίων αριθμών (RNG) και το online στοίχημα. 

 

Σε αρμονία με την κοινοτική οδηγία

Η απόφαση της κυβέρνησης της Μάλτας να εξαιρέσει τα στοιχήματα από τον ΦΠΑ βρίσκεται σε αρμονία με την κοινοτική οδηγία που προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών μπορούν να εξαιρέσουν από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ το στοίχημα, τις λοταρίες και άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών. Και, όπως είναι φυσικό, θα μειώσει τα έξοδα προς το κράτος των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Μάλτα.

Διαβάστε επίσης Ανησυχία στη Μάλτα για τους νέους φορολογικούς νόμους της Ε.Ε.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.