Οι καταγγελίες των Ελλήνων παιχτών στη νέα έκθεση της Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση πεπραγμένων του 2020, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στοιχεία και για τις καταγγελίες και τα παράπονα των Ελλήνων παιχτών τυχερών παιχνιδιών. Στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρονται οι καταγγελίες που έχουν καταθέσει επίσημα οι Έλληνες παίχτες στην Ε.Ε.Ε.Π. κατά ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, αλλά και επίγειων επιχειρήσεων, όπως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ε.Ε.Ε.Π., λοιπόν, το σύνολο των καταγγελιών των Ελλήνων παιχτών κατά κάποιας νόμιμης επιχείρησης τυχερών παιχνιδιών άγγιξε τις 480, οι οποίες αφορούν σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως η φραγή λογαριασμού, η μη απόδοση κερδών και άλλες.

 

Οι συχνότερες καταγγελίες των Ελλήνων παιχτών

Η έκθεση της Ε.Ε.Ε.Π. δείχνει ότι η πλειοψηφία των παραπόνων και καταγγελιών των Ελλήνων παιχτών αφορά στα online τυχερά παιχνίδια (64,86%), ενώ ακολουθούν αναφορές για αιτήματα πληροφόρησης (18,05%), για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (5,82%), για παιχνιδομηχανήματα του ΟΠΑΠ (5,61%) και για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ιστοσελίδες (2,7%).

Τα ίδια στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες παίχτες που πραγματοποίησαν καταγγελία στην Ε.Ε.Ε.Π. το έκαναν για τη φραγή λογαριασμού τους. Το ποσοστό των καταγγελιών αυτών αγγίζει το 15,6%, ενώ ακολουθούν ζητήματα κανονιστικής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης σε ποσοστό 14,7%. Ένα 11,8% των καταγγελιών αφορά στην απόδοση κερδών στον λογαριασμό παίχτη, ενώ το 10,8% στην ανάληψη χρημάτων (αρνήσεις ή καθυστερήσεις). Η Ε.Ε.Ε.Π., πάντως, αναφέρει ότι σε μεγάλο ποσοστό των καταγγελιών που αφορούν στις δύο παραπάνω κατηγορίες δεν ευθύνονταν οι ιστοσελίδες, αλλά οι ίδιοι οι παίχτες, οι οποίοι δεν είχαν πραγματοποιήσει την απαραίτητη διαδικασία ταυτοποίησης λογαριασμού. Άλλες κατηγορίες καταγγελιών αφορούν σε μη απόδοση ανταμοιβών προσφορών, σε παράνομη δραστηριότητα και άλλες.

Η Ε.Ε.Ε.Π., τέλος, αναφέρθηκε και στην τύχη των παραπάνω καταγγελιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 39% των υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ το 3,7% παραμένει σε διαδικασία ελέγχου. Το υπόλοιπο 57,1%, τέλος, συνεχίζει να ερευνάται. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.