Εξαρθρώθηκε δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού στη Βόρεια Ελλάδα

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης κατάφερε να εξαρθρώσει ένα δίκτυο παράνομου online στοιχηματισμού με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα και προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι συλληφθέντες είχαν στήσει δύο παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος, μέσω των οποίων τα μέλη μπορούσαν να στοιχηματίζουν. Όπως είναι φυσικό, οι εν λόγω ιστοσελίδες δε διέθεταν την απαραίτητη άδεια, ενώ παράλληλα δεν απέδιδαν φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι δύο ιστοσελίδες, όμως, αποδείχθηκε ότι αποτελούσαν μόνο τη βάση των επιχειρήσεων του δικτύου παράνομου στοιχηματισμού. Οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο 400 καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από όπου οι παίχτες μπορούσαν να συνδέονται με τις παράνομες ιστοσελίδες και να στοιχηματίζουν, με αποκλειστικούς κωδικούς! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ο μηνιαίος τζίρος άγγιζε τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη δημοσίευση της παρακάτω ανακοίνωσης, σχετικά με την υπόθεση:

“Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (53) και (63) ετών και ημεδαπή ηλικίας (44) ετών για λειτουργία ιστότοπου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα αγνώστου διαχειριστή, διενεργούνταν παράνομα παίγνια και στοιχηματισμός.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(11) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών,

(16) φορητές ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης,

(4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

(5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

(3) κάρτες μνήμης,

(3) μηχανικές σφραγίδες και

χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Παράλληλα θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Blacklist)”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.