Και η Νέα Υόρκη στο παιχνίδι της νομιμοποίησης του στοιχήματος

Μία-μία, οι μεγαλύτερες Πολιτείες των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσουν την αγορά του στοιχήματος εντός των ορίων τους, εφόσον η προσφυγή του New Jersey κατά του νόμου PASPA εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Στο παιχνίδι της δημιουργίας μιας νόμιμης αγοράς του στοιχήματος μπήκε πρόσφατα και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, με την ψήφιση μιας σχετικής τροπολογίας στους Πολιτειακούς νόμους της.

Αναλυτικότερα, οι νομοθέτες της Πολιτείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε τροπολογίες στον υπάρχοντα νόμο, προκειμένου να επιτραπεί η δημιουργία μιας νέας αγοράς στοιχήματος. Οι τροπολογίες έχουν ήδη εγκριθεί από τους κατοίκους της Πολιτείας και οι νομοθέτες εξετάζουν την ψήφισή τους μέσα στο 2018.

 

Οι τροπολογίες περί στοιχήματος στη Νέα Υόρκη

Μία από αυτές τις τροπολογίες, λοιπόν, θα επιτρέψει τη διεξαγωγή στοιχήματος στα όρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε ειδικούς χώρους, όπως καζίνο, ιπποδρόμια και πρακτορεία. Φυσικά, ακόμη δεν έχει γίνει λόγος σχετικά με το ποιες μορφές στοιχηματισμού θα νομιμοποιηθούν.

Εφόσον η τυπική διαδικασία προχωρήσει, πάντως, οι νέοι νόμοι για το στοίχημα θα τεθούν σε ισχύ περίπου σε δύο χρόνια. Ωστόσο, οι νομοθέτες εξετάζουν και εναλλακτικές στρατηγικές, προκειμένου, εφόσον περάσει, ο νόμος να τεθεί νωρίτερα σε ισχύ.

Η διάθεση των νομοθετών να νομιμοποιήσουν το στοίχημα, πάντως, όπως και η βιασύνη τους, οφείλεται στον αγώνα που δίνει η Πολιτεία του New Jersey ενάντια στον νόμο PASPA του 1992. Αν το New Jersey δικαιωθεί, πολλές Πολιτείες θα εγκαινιάσουν νέες αγορές του στοιχήματος και η Νέα Υόρκη επιθυμεί να αποτελέσει μία από τις πρώτες.

 

Η δικαστική μάχη του New Jersey κατά του PASPA

Γιατί, όμως, έχει τόση σημασία η τύχη της υπόθεσης που έχει καταθέσει το New Jersey; Οι αρμόδιοι έχουν καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσφυγή κατά του νόμου PASPA του 1992, ο οποίος όχι μόνο απαγορεύει το στοίχημα σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, αλλά δεν επιτρέπει και στις Πολιτείες να ψηφίσουν δικούς τους νόμους στον συγκεκριμένο τομέα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Αν, όμως, το New Jersey δικαιωθεί, δε θα αποκτήσει μόνο αυτό τη δυνατότητα να ανοίξει και να ρυθμίσει τη δική του αγορά του στοιχήματος, αλλά και κάθε άλλη ενδιαφερόμενη Πολιτεία. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο, πολλές Πολιτείες, όπως το Michigan και η Νέα Υόρκη ετοιμάζουν ήδη τους σχετικούς νόμους, σε περίπτωση που δικαιωθεί το New Jersey.

Διαβάστε επίσης Τον Δεκέμβριο το πρώτο τεστ για την απελευθέρωση του στοιχηματισμού στις ΗΠΑ

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη