Στοιχηματικό σκάνδαλο στα βραβεία Australian Of The Year εξετάζουν οι αυστραλιανές Αρχές

Τα φετινά βραβεία Australian Of The Year, τα οποία τιμούν έναν Αυστραλό ή μία Αυστραλή που έχει καταφέρει να προσφέρει στη χώρα κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, μαστίζονται από υποψίες για στοιχηματικό σκάνδαλο και ήδη οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες έρευνες. Οι υποψίες των αρμοδίων επικεντρώνονται στο γεγονός ότι ενώ το αποτέλεσμα δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί (αν και είχε αποφασιστεί), πολλές εταιρίες στοιχημάτων είχαν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί τη γυναίκα που τελικά εισέπραξε το βραβείο.

Για αυτό το λόγο, οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στις αρμόδιες Αρχές, μεταφέροντας τους τις υποψίες τους για διαρροή των αποτελεσμάτων, τα οποία έπειτα χρησιμοποιήθηκαν για στοιχηματισμό και κέρδη. Το συγκεκριμένο περιστατικό, μάλιστα, ώθησε τους διοργανωτές να εκφράσουν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους, ως προς τη διαθεσιμότητα του διαγωνισμού στο στοίχημα.

 

Το χρονικό του στοιχηματικού σκανδάλου

Το βραβείο Australian Of The Year δίνεται κάθε χρόνο και φέτος νικήτρια ήταν η Grace Tame, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η νικήτρια αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τα επίσημα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν μερικές ημέρες. Παρά το γεγονός, όμως, ότι κανείς εκτός των διοργανωτών δε γνώριζε το αποτέλεσμα, πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες θεωρούσαν την Grace Tame απόλυτο φαβορί για το βραβείο, με αποδόσεις που δεν ξεπερνούσαν το 1.40. Το γεγονός αυτό θορύβησε τους υπεύθυνους, αφού θεώρησαν ότι κάποιος από όσους υπέγραψαν συμβόλαιο (που τους υποχρέωνε να μην αποκαλύψουν πουθενά το αποτέλεσμα των βραβείων και περιείχε και ειδική ρήτρα κατά του στοιχηματισμού) αποκάλυψε το αποτέλεσμα.

Το συμβόλαιο αυτό υπέγραψαν περίπου 180 άτομα, αλλά οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι, όχι μόνο διέρρευσε το αποτέλεσμα, αλλά κάποιος εκμεταλλεύτηκε την πλεονεκτική θέση του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα από το στοίχημα. Και για αυτό το λόγο, ζητούν από τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές να ερευνήσουν το θέμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.