Αυστηρότεροι νόμοι για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στο Βέλγιο

Η κυβέρνηση του Βελγίου εξετάζει ένα νέο νομοσχέδιο, όσον αφορά στις τηλεοπτικές διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών, και προειδοποιεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα πως οι νέοι νόμοι θα είναι σαφώς πιο αυστηροί.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Koen Geens, ενημέρωσε τις εταιρείες στοιχημάτων πως ετοιμάζεται ένα νέο νομοσχέδιο για τον καταμερισμό της διαφημιστικής αγοράς στην τηλεόραση και πως θα υπάρξουν αλλαγές, ειδικά στον τομέα του online στοιχήματος, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εθισμού στον τζόγο.

Τις επικείμενες αλλαγές έχει ήδη εγκρίνει και η BGC (Belgian Gaming Commission).

 

Οι σημαντικότεροι περιορισμοί για διαφημίσεις στοιχήματος

Σύμφωνα με το νέο νόμο που εξετάζεται, θα ισχύσουν οι παρακάτω περιορισμοί στις τηλεοπτικές διαφημίσεις του στοιχήματος:

  • Απαγόρευση προβολής διαφημίσεων στοιχηματισμού πριν τις 20:00
  • Απαγόρευση προβολής διαφημίσεων κατά τη διάρκεια μετάδοσης αθλητικών γεγονότων (στα διαφημιστικά διαλείμματα και στη διάρκεια των αγώνων)
  • Υποχρεωτική (από προαιρετική που είναι έως σήμερα) αναγραφή προειδοποιήσεων για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο και τηλεφωνικών γραμμών βοήθειας.
  • Περιορισμός των διαφημιστικών μηνυμάτων ανά ημέρα.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται και μια σειρά σαφώς υψηλότερων προστίμων στους παραβάτες.

 

Η στάση της BAGO

Η BAGO, η ένωση φορέων τυχερών παιχνιδιών της χώρας, συμφωνεί επί της αρχής με τη θέσπιση αυστηρότερων νόμων για τη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών. Ωστόσο προειδοποιεί τους υπευθύνους να μην το παρακάνουν, με αποτέλεσμα να στείλουν τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος εκτός αγοράς και τους παίχτες της χώρας στις αγκαλιές των παράνομων στοιοχηματικών εταιρειών.

Ο παράνομος στοιχηματισμός, πάντως, δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή για το Βέλγιο, καθώς μόλις το 15% των παιχτών στοιχηματίζουν σε μη αδειοδοτημένες εταιρείες, υπό την απειλή αυστηρών τιμωριών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.