Κατά των έκτακτων αλλαγών η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο

Λίγο πριν η ανανεωμένη αγορά online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα κάνει το ντεμπούτο της, οι υπεύθυνοι προχωρούν σε μια σειρά από τελικές ρυθμίσεις, αλλά και έκτακτες αλλαγές, οι οποίες όμως δε γίνονται πάντα δεκτές από τους φορείς της αγοράς. Κάποιες τέτοιες έκτακτες αλλαγές προωθούν οι αρμόδιοι, σχετικά με τις ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που θα μπορούν να αιτηθούν μία από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, η εξαίρεση που προωθεί η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) αφορά σε ιστοσελίδες που δεν εδρεύουν ή δεν έχουν server σε χώρα της Ε.Ε. ή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης. Με άλλα λόγια, θα μπορούν να αιτηθούν μια από τις άδειες και ιστοσελίδες που εδρεύουν εκτός των δύο παραπάνω ζωνών, κάτι που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις.

 

Οι αντιδράσεις της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο

Η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο αντέδρασε άμεσα στην εξαίρεση που προωθούν οι αρμόδιοι και με επιστολή της ζητά άμεσα συνάντηση με τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Π., προκειμένου να εκθέσει τις αντιρρήσεις της. Σύμφωνα με την επιστολή, η εν λόγω εξαίρεση, όχι μόνο πραγματοποιείται την τελευταία στιγμή και απροειδοποίητα, αλλά αλλάζει μια βασική πτυχή του νομοθετικού πλαισίου. Παράλληλα, αντιτίθεται στον πυρήνα των εμπορικών νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση των προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων παιχτών.

Στην ίδια επιστολή, μάλιστα, η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο καταγγέλλει αδιαφανείς μεθόδους, βασιζόμενη και σε μια ακόμα επερχόμενη απόφαση των αρμοδίων. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης, οι αρμόδιοι έχουν αποφασίσει να αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και να επιτρέψουν νωρίτερα τη δραστηριοποίηση των ιστοσελίδων που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, σε βάρος εκείνων που ήδη δραστηριοποιούνται με το προηγούμενο καθεστώς. Αυτό, σύμφωνα με την Ένωση αποτελεί, όχι μόνο παραβίαση προηγούμενων δεσμεύσεων, αλλά και παροχή αθέμιτου πλεονεκτήματος στις νεοφερμένες ιστοσελίδες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.