Διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση

Η Ιταλία βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και περίπου ένα μήνα και οι επιχειρήσεις ανά τη χώρα έχουν δεχθεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωναϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όμως, ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ένα πακέτο διάσωσης ύψους 25 δις ευρώ, το οποίο θα μοιραστούν οι πληγείσες επιχειρήσεις, αλλά και μια σειρά διευκολύνσεων που θα μειώσει προσωρινά τα έξοδά τους.

Ανάμεσα σε αυτές τις επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, συγκαταλέγονται και οι εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Πρακτορεία στοιχήματος, επιχειρήσεις που διεξάγουν τυχερά παιχνίδια και καταστήματα του κλάδου θα έχουν δικαίωμα να αιτηθούν τη συμμετοχή τους σε κάποια από τα μέτρα του πακέτου διάσωσης των επιχειρήσεων.

 

Οι διευκολύνσεις της ιταλικής κυβέρνησης για την αγορά τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις που διεξάγουν τυχερά παιχνίδια και έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωναϊό θα δικαιούνται αρχικά ένα μερίδιο του οικονομικού πακέτου των 25 δις ευρώ. Επιπλέον, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ίδιες ευεργετικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, όπως η καθυστέρηση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και η διευκόλυνση πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Επιπλέον, κάποιες από τις ρυθμίσεις του πακέτου στήριξης της ιταλικής κυβέρνηση ισχύουν αποκλειστικά για τις εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Η βασικότερη από αυτές αφορά στη λήξη των αδειών που έχουν εξασφαλίσει για τη νόμιμη λειτουργία τους. Υπό κανονικές συνθήκες, κάποιες άδειες θα έληγαν σύντομα και οι εταιρείες θα έπρεπε να τις ανανεώσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμοδίων, η ισχύς τους θα επεκταθεί για έξι μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και στις 31 Μαρτίου του 2021.

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είναι προσωρινά και πως υπάρχουν και άλλα αποθεματικά χρημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αν κριθεί απαραίτητο, ώστε να μετριαστεί το οικονομικό πλήγμα στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.