Καταγγέλλει τον ελληνικό νόμο για τη φορολογία στο στοίχημα το αγγλικό BGC

Το BGC (Betting and Gaming Council), το συλλογικό εμπορικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρεί συμφέροντα και στην ελληνική αγορά, αφού αρκετά μέλη του, όπως η Bet365 και η Entain (ιδιοκτήτρια της Sportingbet μεταξύ άλλων), δραστηριοποιούνται νόμιμα και στη χώρα μας. Τα μέλη του BGC που δραστηριποιούνται στην Ελλάδα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νέο σύστημα φορολογίας των κερδών των παιχτών που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και οι υπεύθυνοι έχουν προχωρήσει ακόμα και σε έγγραφη καταγγελία.

Συγκεκριμένα, το BGC κατήγγειλε το νέο σύστημα φορολογίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας λόγο για έναν άδικο νόμο, που σκοπό έχει να ενισχύσει ιδιωτικές επιχειρήσεις: τις αθλητικές ομάδες που θα εισπράττουν ποσοστό των αυξημένων εσόδων από τους φόρους.

 

Η καταγγελία του BGC για το νέο σύστημα φορολογίας

Το νέο σύστημα φορολογίας που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση αφορά στα κέρδη των παιχτών του στοιχήματος και καταργεί τις μέχρι σήμερα ισχύουσες έννοιες των στηλών κτλ.. Εξαιτίας των αλλαγών, περισσότεροι παιχτες που εξασφαλίζουν κέρδη στο στοίχημα θα καλούνται να πληρώνουν περισσότερους φόρους. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2021 και σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, “η προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, η ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης”. Ανάμεσα σε εκείνους που θα επωφεληθούν από τα αυξημένα έσοδα της φορολογίας είναι και οι ελληνικές αθλητικές ομάδες, οι οποίες αποτέλεσαν την αφορμή για την καταγγελία του BGC.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι η στήριξη των αθλητικών ομάδων είναι αδικαιολόγητη, καθώς αποτελούν ιδιωτικές επιχειρήσεις, που με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αθέμιτο πλεονέκτημα – πόσω μάλλον όταν τη στήριξη αυτή θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες παίχτες του στοιχήματος.

Οι διαμαρτυρίες του BGC δεν είναι οι μόνες που αφορούν στο νέο φορολογικό σύστημα. Τους τελευταίους μήνες, η υπό σύσταση Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ αντιδρούν στο νέο νόμο, ο οποίος φοβούνται ότι θα οδηγήσει περισσότερους παίχτες στο παράνομο στοίχημα, όπου δε θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τον παραμιρκό φόρο για τα κέρδη τους.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.