Αυξημένα τα έσοδα της ισπανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 αποδεικνύεται αρκετά επιτυχημένο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας, αφού, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της DGOJ (Dirección General del Ordenación del Juego), αυξήθηκε και ο τζίρος της αγοράς και τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών.

Όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι με τα μεγαλύτερα έσοδα ήταν το στοίχημα, αλλά όλα τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδά τους.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020

Σύμφωνα με τη DGOJ, ο τζίρος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσα στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 3,6%, αφού άγγιξε τα 4,8 δις ευρώ. Η αύξηση των εσόδων ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αφού άγγιξαν τα 218 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,5%.

Τα μεγαλύτερα έσοδα προήλθαν, όπως είναι φυσικό, από το στοίχημα. Τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 8,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 και άγγιξαν τα 110,6 εκατομμύρια ευρώ – περισσότερο από το 50% των συνολικών εσόδων της αγοράς. Από αυτά τα έσοδα, τα 46,3 εκατομμύρια ευρώ προήλθαν από το pre-game στοίχημα (αύξηση 13,1%) και τα 61,3 εκατομμύρια ευρώ από το live στοίχημα (αύξηση 4%).

Αύξηση εσόδων σημειώθηκε και στον τομέα των καζίνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,8%, στα 77,6 εκατομμύρια ευρώ. Αν και τα φρουτάκια ήταν αυτά που απέφεραν τα περισσότερα έσοδα (43,2 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 15,7%), η live ρουλέτα ήταν το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη αύξηση (35,6%, με έσοδα 18,4 εκατομμυρίων ευρώ).

Αύξηση εσόδων, τέλος, σημειώθηκε και στο πόκερ. Τα έσοδα του παιχνιδιού άγγιξαν τα 24,2 εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε μια αύξηση 13,1%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.