Λιγότερες άδειες online στοιχήματος επιθυμεί η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για να ελαττώσει την παρουσία των εταιρειών online στοιχήματος στη χώρα, μέσω της μείωσης των αριθμών αδειών που μοιράζει σε όσες καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κυβερνητικών στελεχών, στόχος είναι να μειωθούν οι άδειες, από τις 83 που έχουν διατεθεί, στις 50, έως το 2023.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει επιπλέον αλλαγές στη διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο της αγοράς online στοιχήματος και να προστατέψει αποτελεσματικότερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για το online στοίχημα

Οι αλλαγές που σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση αναγράφονται στο νέο προϋπολογισμό του κράτους και αναμένεται να επηρεάσουν τη λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος έως το 2023. Η πρώτη από αυτές τις αλλαγές είναι η μείωση των διαθέσιμων αδειών στις 50. Επιπλέον, οι νέες άδειες θα κοστίζουν 2 εκατομμύρια ευρώ και θα έχουν ισχύ εννέα ετών, αρχής γενομένης από το 2023. Οι άδειες αυτές θα ξεκινήσουν να δίνονται το 2021 ή το 2022 και θα έχουν το ίδιο κόστος και για όσες εταιρείες στοιχήματος ανανεώσουν τις ήδη υπάρχουσες και για όσες δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στην αγορά. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση της αξίας των αδειών (σήμερα κοστίζουν μόλις 200.000 ευρώ), αλλά και της διάρκειάς τους (οι ισχύουσες άδειες λήγουν το 2021).

Οι αλλαγές που φέρνει η ιταλική κυβέρνηση, όμως, δεν περιορίζονται στο online στοίχημα. Στον προϋπολογισμό αναφέρεται η μείωση των επίγειων μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια κτλ.) στα 250.000 σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και των επιχειρήσεων που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια.

Σκοπός της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου από τη διαδικασία αδειοδότησης (στον προϋπολογισμό, άλλωστε, δεν αναφέρεται κάποια αύξηση στη φορολογία), αλλά και η συρρίκνωση της αγοράς, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι Ιταλοί πολίτες.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη