Διπλασιάστηκαν οι Άγγλοι παίχτες που στοιχηματίζουν σε παράνομες ιστοσελίδες

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το BGC (Betting and Gaming Council) έχει θορυβήσει τους φορείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού δείχνει μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των παιχτών που προτιμούν να στοιχηματίζουν ή να παίζουν άλλα τυχερά παιχνίδια σε παράνομες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, οι Άγγλοι παίχτες που στοιχηματίζουν, αλλά και τα ποσά που έχουν στοιχηματιστεί σε παράνομες ιστοσελίδες έχουν διπλασιαστεί.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν θορυβήσει τους φορείς της αγοράς, όχι μόνο επειδή φαίνεται η αναποτελεσματικότητα των σημερινών μεθόδων αντιμετώπισης των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικοί περιορισμοί στη νόμιμη αγορά αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα του BGC πραγματοποιήθηκε στο διάστημα ανάμεσα στο Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 και έδειξε ότι οι παίχτες που προτιμούν να παίζουν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα, οι παίχτες αυτοί είναι πλέον 460.000, περισσότεροι από τους διπλάσιους σε σχέση με τους 200.000 που είχαν προκύψει σε αντίστοιχη έρευνα το 2019.

Η αύξηση των παιχτών που προτιμούν τις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών έφερε, όπως είναι φυσικό, και την αύξηση του τζίρου της παράνομης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο τζίρος αυξήθηκε από τα 1,6 δις ευρώ του 2019 στα 3,2 δις ευρώ. Πρόκειται για διπλασιασμό και στις δύο κατηγορίες στοιχείων, γεγονός που σημαίνει ότι η διείσδυση της παράνομων τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο γιγαντώθηκε σε έναν μόλις χρόνο!

Αυτός είναι και ο λόγος που οι φορείς της αγοράς ανησυχούν ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας. Ο μεγαλύτερος φόβος τους, άλλωστε, σχετίζεται με την αξιολόγηση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, η οποία μπορεί να φέρει νέους σημαντικούς περιορισμούς στη λειτουργία των νόμιμων ιστοσελίδων. Και οι περιορισμοί αυτοί, σύμφωνα με τους φορείς της αγοράς, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα περισσότερους παίχτες στις παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες θα προσφέρουν πιο ελκυστικά προϊόντα, λόγω του ότι δε θα περιορίζονται από το κράτος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.