Τίτλοι τέλους για τα τυχερά παιχνίδια στην Πράγα της Τσεχίας

Η Πράγα ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκκαθάρισης επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία της και πλέον οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν καμία επιλογή στοιχηματισμού ή άλλων τυχερών παιχνιδιών, στο κέντρο ή στα προάστια της πόλης. Η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκίνησε με το νόμο του 2015 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

Χάρη στην απόφαση της δημοτικής Αρχής, λοιπόν, η Πράγα δε φιλοξενεί ούτε μία επιχείρηση που να προσφέρει υπηρεσίες στοιχηματισμού ή τυχερών παιχνιδιών, όπως φρουτάκια κτλ..

 

Η νέα εικόνα της Πράγας

Παρόλο που στην υπόλοιπη Τσεχία τα τυχερά παιχνίδια είναι νόμιμα, στην Πράγα δεν υπάρχει πλέον καμία επιχείρηση που να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν τη σταδιακή απομάκρυνση κάθε τυχερού παιχνιδιού, με σκοπό να μειώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες που έχουν εθιστεί στον τζόγο. Η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πλέον η Πράγα δεν αποτελεί συνεργό στην αύξηση των ποσοστών εθισμού στον τζόγο στην Τσεχία.

Βέβαια, αν και τα επίγεια τυχερά παιχνίδια δεν φιλοξενούνται πουθενά πλέον στην Πράγα, τα online παραμένουν νόμιμα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Ο νόμος περί στοιχήματος στην Τσεχία

Στην Τσεχία είναι νόμιμα όλα τα τυχερά παιχνίδια, online και επίγεια, αρκεί οι εταιρείες που τα προσφέρουν να έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες Αρχές. Τα τυχερά παιχνίδια αποδεικνύονται αρκετά δημοφιλή στη χώρα, αφού, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 2018, οι παίχτες τζίραραν 9,7 δις ευρώ, αυξημένα κατά 11,3% σε σχέση με το 2017. Ωστόσο, τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος έχουν μειωθεί κατά 21,3%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, για τις μειωμένες επιδόσεις των τυχερών παιχνιδιών στην Τσεχία ευθύνονται και οι περιορισμοί (εθνικοί ή τοπικοί, όπως στην περίπτωση της Πράγας), που μειώνουν το ενδιαφέρον των παιχτών, αλλά και τα πιθανά έσοδα των νόμιμων εταιρειών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.