Ενισχύονται οι απαγορεύσεις κατά του παράνομου στοιχήματος στη Νορβηγία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νορβηγίας αποφάσισε να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα κατά των εταιρειών στοιχηματισμού του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Η Lotteri-og Stiftelsestilsynet ενισχύει τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις σε δύο τομείς που πραγματικά μπορούν να βλάψουν τη δραστηριότητα των συγκεκριμένων εταιρειών: τις πληρωμές και τη διαφήμιση.

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι ενίσχυσαν τα μέτρα που εμποδίζουν τις τράπεζες της χώρας από το να πραγματοποιούν πληρωμές προς και από τις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, ενώ σκοπεύουν και να απαγορεύσουν τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που προέρχονται από το εξωτερικό.

 

Τα νέα μέτρα των αρμοδίων

Πριν μερικούς μήνες, οι νορβηγικές Αρχές είχαν απαγορεύσει στις τράπεζες της χώρας να πραγματοποιούν συναλλαγές με παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και με εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών που συνεργάζονται μαζί τους. Επρόκειτο για εφτά εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών, με τις οποίες δε μπορούν πλέον να συνεργάζονται οι νορβηγικές τράπεζες.

Σε αυτές τις εφτά εταιρείες προστέθηκαν πρόσφατα δύο ακόμη – πρόκειται για δύο από τις εφτά, οι οποίες άλλαξαν τα στοιχεία τους, προκειμένου να παρακάμψουν την απαγόρευση. Οι Αρχές αντιλήφθηκαν την απόπειρά τους και πλέον οι Magyar s.r.o. (Trustly AB) και Entercash Ltd βρίσκονται στη λίστα με τις απαγορευμένες εταιρείες.

Το δεύτερο βήμα αναμένεται να γίνει σύντομα και αφορά στις τηλεοπτικές διαφημίσεις των δορυφορικών καναλιών. Αναλυτικότερα, αν και απαγορεύονται οι διαφημίσεις παράνομων στοιχηματικών εταιρειών στα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα, πολλές τέτοιες διαφημίσεις φτάνουν στα μάτια των Νορβηγών μέσω δορυφορικών καναλιών που εδρεύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Και η υπουργός Πολιτισμού της χώρας σκοπεύει να απαγορεύσει τις στοιχηματικές διαφημίσεις και σε αυτά τα κανάλια.

 

Η στοιχηματική αγορά στη Νορβηγία

Η Νορβηγία διαθέτει στοιχηματική αγορά, μόνο που πρόκειται για μονοπώλιο που ελέγχεται από το κράτος. Άδεια για υπηρεσίες στοιχηματισμού διαθέτουν μόνο δύο κρατικές εταιρείες, οι Norsk Tipping and Norsk Rikstoto. Όλες οι υπόλοιπες, από το εξωτερικό και το εσωτερικό, δεν έχουν δικαίωμα νόμιμης δραστηριοποίησης στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.