Για τους κινδύνους της διαφθοράς στον αθλητισμό κατά την πανδημία προειδοποιεί η Europol

H Europol προχώρησε στη δημοσίευση μιας προειδοποίησης προς όλες τις ευρωπαϊκές αθλητικές και διωκτικές Αρχές, επικεντρώνοντας στις νέες συνήθειες των εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε περιστατικά διαφθοράς και χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων. Σύμφωνα με τη Europol, οι αρμόδιοι δε θα πρέπει να εφησυχάσουν, αφού η διαφθορά άλλαξε πρόσωπο μέσα στην πανδημία και πλέον στοχεύει διαφορετικές διοργανώσεις και τύπους αγώνων.

Η Europol αναφέρει επίσης ότι οι συνήθειες των εγκληματιών έχουν αλλάξει μέσα στην πανδημία, αλλά το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα που αντιμετωπίζει τους περισσότερους κινδύνους, αφού εξακολουθεί να είναι το δημοφιλέστερο σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Οι νέες συνήθειες των εγκληματικών οργανώσεων

Αν και κάποιος θα πίστευε ότι η διαφθορά και οι προσπάθειες χειραγώγησης αγώνων θα είχε μειωθεί κατά τη διάρκεια του lockdown, εξαιτίας της μεγάλης συρρίκνωσης των αθλητικών γεγονότων και των στοιχηματικών επιλογών, δε συνέβη κάτι τέτοιο. Η Europol επιβεβαιώνει ότι οι εγκληματικές οργανώσεις απλά μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους σε διοργανώσεις μικρότερου βεληνεκούς, οι οποίες συνέχισαν να διεξάγονται στο lockdown – ακόμα και σε αγώνες νέων, αλλά και φιλικές αναμετρήσεις.

Οι εγκληματίες, λοιπόν, δεν έκαναν διάλειμμα και, σύμφωνα με τη Europol, έχουν επιστρέψει δριμύτεροι και στις κορυφαίες διοργανώσεις. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να επαγρυπνούν, ώστε να εντοπίζονται ενέργειες όπως η χειραγώγηση αγώνων, τα παράνομα στοιχήματα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Europol, τέλος, καταλήγει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ερευνών της αφορά στο ποδόσφαιρο, αφού πρόκειται για το πιο δημοφιλές άθλημα, το οποίο παράλληλα συγκεντρώνει και τον μεγαλύτερο τζίρο σε ετήσια βάση (άνω των 895 δις ευρώ, σε σύνολο 1,7 τρις σε όλα τα αθλήματα).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.