Αναδιάρθρωση του νομικού πλαισίου της Πολωνίας ζητούν οι εταιρείες στοιχήματος

Το συλλογικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Πολωνία, το PIGBRiB (Polska Izba Gospodarcza Branży Rozrywkowej) δημοσίευσε μια νέα έκθεση, η οποία καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας και προτείνει λύσεις για τη δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού και υγιούς περιβάλλοντος.

Οι υπεύθυνοι της PIGBRiB, μάλιστα, απευθύνονται προς το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, το οποίο ευθύνεται για τις νομοθετικές αλλαγές του 2017, οι οποίες έχουν προκαλέσει συρρίκνωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι προτάσεις της PIGBRiB

Η πρώτη πρόταση της PIGBRiB είναι να αλλάξει ο νόμος που καθορίζει τη φορολόγηση των εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Οι υπεύθυνοι ζητούν να αντικατασταθεί το σημερινό 12% επί των μεικτών εσόδων με το 20% επί των μεικτών κερδών.

Επιπλέον, η PIGBRiB ζητά να δοθεί ένα τέλος στο μονοπώλιο των online παιχνιδιών καζίνο. Ο νόμος του 2017 προέβλεπε ότι η μόνη εταιρεία που θα είχε δικαίωμα να προσφέρει τέτοια παιχνίδια θα ήταν η κρατική Totalizator Sportowy, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες και να δημιουργηθεί ένα ασύμφορο μονοπώλιο.

 

Οι 4 πυλώνες για μια επικερδή αγορά τυχερών παιχνιδιών

Οι προτάσεις της PIGBRiB καταλήγουν με τέσσερις προτεινόμενους πυλώνες, οι οποίοι θα εγγυηθούν την άριστη λειτουργία μια επικερδούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον κρατικό τομέα. Οι πυλώνες είναι οι εξής:

  1. Η δημιουργία μιας αρμόδιας Αρχής που θα εποπτεύει την αγορά και κάθε πτυχή της.
  2. Η ανάπτυξη ενός νομοθετικού πλαισίου, που θα στοχεύει σε κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, απαλείφοντας ταυτόχρονα κάθε γκρίζα ζώνη.
  3. Η συνεχής ανάλυση της λειτουργίας κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών, προκειμένου να διατηρείται μια ισορροπία που θα ωφελεί και τις δύο πλευρές.
  4. Η ανάπτυξη πολιτικών που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.