Εξαιρούνται οι bookmakers από τους νέους κανόνες ξεπλύματος χρήματος

Οι bookmakers που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη νιώθουν ιδιαίτερα ανακουφισμένοι εδώ και μερικές ημέρες, καθώς οι νέοι και άκρως αυστηροί κανόνες, σχετικά με την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος τους εξαιρούν.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν φόβοι πως η βιομηχανία του online στοιχήματος θα συμπεριληφθεί στην τέταρτη και αυστηρότερη Οδηγία της Ε.Ε. περί του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς θεωρείται ως ένας χώρος με υψηλό κίνδυνο για τέτοιου είδους πρακτικές. Ωστόσο, οι στοιχηματικές εταιρείες εξαιρέθηκαν και απέφυγαν αυτό που είχε χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη αλλαγή στη λειτουργία της αγοράς του στοιχήματος.

 

Αυστηρή εσωτερική αστυνόμευση

Ο λόγος που οι στοιχηματικές εταιρίες κατάφεραν να εξαιρεθούν από τη νέα Οδηγία είναι η αποτελεσματική εσωτερική της αστυνόμευση. Όπως φαίνεται, η αποτελεσματικότητα των ενεργειών των αρμόδιων Αρχών έπεισε τους υπεύθυνους πως δεν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα για την εξασφάλιση της νομιμότητας. Χάρη στην αποτελεσματική αστυνόμευση εντός της αγοράς, μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Ε.Ε. χαρακτήρισαν την αγορά στοιχήματος ως μια βιομηχανία χαμηλού ρίσκου.

 

Όλα μπορούν να αλλάξουν

Βέβαια, οι υπεύθυνοι προειδοποιούν πως η εξαίρεση αφορά μόνο στην παρούσα Οδηγία και δεν εγγυάται εξαίρεση και από τις μελλοντικές. Αναλυτικότερα, προειδοποιούν: “Οι αρμόδιες Αρχές θα επανεξετάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη θέση τους, όσον αφορά στο ρίσκο που παρουσιάζουν οι στοιχηματικές εταιρείες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επιπλέον, θα συνεχίσουν να αξιολογούν το ρίσκο σε κάθε τομέα των τυχερών παιχνιδιών και οι πληροφορίες που θα συλλέγουν θα χρησιμοποιούνται για την απόφαση εξαίρεσης ή όχι σε μελλοντικές οδηγίες”.

Αυτό σημαίνει ότι η βιομηχανία του στοιχήματος θα παραμένει υπό συνεχή επιτήρηση και θα απαιτούνται συνεχώς εγγυήσεις που να δικαιολογούν την εξαίρεσή της από την πρόσφατη ή τις μελλοντικές Οδηγίες της Ε.Ε.. Και, αν για οποιοδήποτε λόγο, οι υπεύθυνοι δεν ικανοποιηθούν από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η ίδια η βιομηχανία, ενδεχομένως να συμπεριληφθεί σε μελλοντικές Οδηγίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.