Εγκρίθηκε ο νέος στοιχηματικός νόμος στη Μάλτα

Το Κοινοβούλιο της Μάλτας ενέκρινε το τρίτο και τελικό νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει στο εξής την στοιχηματική αγορά της χώρας. Ο νέος νόμος θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και, μεταξύ άλλων, θα παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, MGA, προκειμένου να μπορεί να καταπολεμά αποτελεσματικότερα τις απάτες στον χώρο.

Ωστόσο, μένει ένα ακόμη διαδικαστικό στάδιο, κατά το οποίο τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις και τις διαφωνίες τους για τον υπό εξέταση νόμο.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος;

Ο νέος νόμος που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ στην Μάλτα δεν αλλάζει σημαντικά το πρόσωπο της στοιχηματικής αγοράς. Άλλωστε, τα περισσότερα τυχερά παιχνίδια, επίγεια και online, είναι νόμιμα στη Μάλτα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό που θα αλλάξει, όμως, είναι ο ρόλος της MGA, ο οποίος γίνεται μεγαλύτερος στη ρύθμιση της αγοράς, αφού η αρμόδια Αρχή αποκτά νέες εξουσίες.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, λοιπόν, η MGA θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες, όχι μόνο στην εποπτεία της αγοράς στοιχήματος, αλλά και στον παρεμβατικό τομέα. Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις που υπάρχουν υποψίες για στοιχηματικές απάτες ή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι παράνομες πρακτικές δεν είναι οι μόνες που θα απασχολήσουν την MGA μετά τις εκτεταμένες εξουσίες που θα λάβει. Οι υπεύθυνοι θα αποτελούν πλέον και διαμεσολαβητές σε τυχόν διαφωνίες που μπορεί να έχουν οι παίχτες της χώρας με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες.

Τέλος, ο νέος νόμος αλλάζει και κάποιες από τις διαδικασίες, όσον αφορά στη δίωξη όσων συλλαμβάνονται για παράνομες πράξεις, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου η διαδικασία να γίνει συντομότερη και αποτελεσματικότερη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.