Ειδικό σώμα κατά των στημένων αγώνων δημιουργεί η Σουηδία

Μετά τις αλλαγές στην αγορά στοιχήματος της Σουηδίας, οι οποίες θα τεθούν σύντομα σε ισχύ και θα απελευθερώσουν το πρώην μονοπώλιο, έχουν δημιουργηθεί νέες ανάγκες, προκειμένου να προστατευθούν οι παίχτες, οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά και ο ίδιος ο αθλητισμός της χώρας. Για αυτό το λόγο, η αρμόδια Αρχή, η Lotteriinspektionen, φροντίζει να θωρακίσει την αγορά με νέα μέτρα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται πλέον και η δημιουργία ενός ειδικού σώματος κατά των στημένων αγώνων.

Το νέο σώμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lotteriinspektionen και αυτού ηγούνται νομικοί και παράγοντες από τα σχετικά υπουργεία, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών διοργανώσεων και σωματείων. Σκοπός της, βέβαια, είναι να προστατέψει τον αθλητισμό από φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων για στοιχηματικούς σκοπούς.

 

Η σύνθεση και τα καθήκοντα του ειδικού σώματος

Το ειδικό σώμα κατά των στημένων αγώνων δημιουργήθηκε πριν το ντεμπούτο της νόμιμης στοιχηματικής αγοράς της Σουηδίας (προγραμματισμένο για την 1η Ιανουαρίου του 2019), προκειμένου να ξεκινήσει τη δράση του και να οργανώσει το πρόγραμμα λειτουργίας του.

Επικεφαλής του σώματος είναι η Katarina Abrahamsson, νομικός σύμβουλος της Lotteriinspektionen. Επιπλέον, στο σώμα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της γενικής εισαγγελίας, της αστυνομίας και των υπουργείων Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα, παρουσία θα έχουν και εκπρόσωποι των αθλημάτων και των αθλητικών συλλόγων, καθώς και των συλλογικών οργάνων των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τέλος, χάρη στην παρουσία του νέου σώματος θα υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος των ύποπτων αποτελεσμάτων, σε αντιδιαστολή με τα μοτίβα στοιχηματισμού, προκειμένου να διευκολύνεται περισσότερο η δράση των διωκτικών Αρχών. Ωστόσο, το νέο σώμα θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και όχι διωκτικό.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.