Ακυρώνεται η χορηγία της στοιχηματικής ιστοσελίδας Unibet προς το νορβηγικό σκάκι

Πριν μερικές ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι η στοιχηματική ιστοσελίδα Unibet είχε καταθέσει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση χορηγίας προς την NSF (Norges Sjakkforbund), τη νορβηγική ομοσπονδία για το σκάκι, η οποία όμως είχε προκαλέσει αντιδράσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Unibet δε δραστηριοποιείται νόμιμα στη Νορβηγία. Στην υπόθεση ενεπλάκη ακόμη και η αρμόδια στοιχηματική Αρχή της χώρας, η οποία προειδοποίησε την NSF να μην αποδεχθεί τη χορηγία.

Όπως φαίνεται, τελικά, η συγκεκριμένη χορηγία ακυρώνεται, αφού το συμβούλιο της NSF αποφάσισε να μη δεχθεί την πρόταση της Unibet. Οι υπεύθυνοι της στοιχηματικής ιστοσελίδας, πάντως, ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της ρυθμιστικής Αρχής της χώρας, εξαιτίας του αποκλεισμού της από την αγορά στοιχήματος και τον τομέα των  χορηγιών.

 

Οι λόγοι για την κατάρρευση της συμφωνίας

Η πρόταση χορηγίας που κατέθεσε η Unibet ήταν τεράστια για τα δεδομένα της NSF, αφού ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ και είχε ισχύ 5 ετών. Αν και η Unibet δεν διαθέτει άδεια νόμιμης δραστηριότητας στη Νορβηγία, είχε κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσει μια τέτοια πρόταση, λόγω κενών στη νομοθεσία.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας αποφάσισαν τελικά να μην τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης με την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή και με πλειοψηφία 132-44 αποφάσισαν να μη δεχθούν την πρόταση χορηγίας. Η Unibet, πάντως, δεν εμφανίζεται πικραμένη με την NSF και ο διευθυντής του τομέα δημοσίων σχέσεων, Rolf Sims, συνεχάρη την ομοσπονδία για τη διαδικασία απόφασης.

Η Unibet, όμως, αναμένεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον της νορβηγικής ρυθμιστικής Αρχής, κατηγορώντας τη για αδικαιολόγητο αποκλεισμό της από την αγορά online στοιχήματος της χώρας.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.