Διαβούλευση για τη δημιουργία νέου στοιχηματικού νόμου στη Βόρεια Ιρλανδία

Το αρμόδιο τμήμα της κυβέρνησης Βόρειας Ιρλανδίας είναι αποφασισμένο να καλύψει τα σημαντικά κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα και ζητά τη γνώμη του κοινού, προκειμένου να δημιουργήσει τη βάση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου. Οι αρμόδιοι επιβεβαίωσαν ότι η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης θα ξεκινήσει σύντομα, με σκοπό να βοηθήσει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και δίκαιου νόμου.

Άλλωστε, η Βόρεια Ιρλανδία βασίζεται ακόμη σε ένα νόμο του 1985 για να ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών. Ο νόμος αυτός είναι το λιγότερο παρωχημένος και έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα να αυτορυθμίζονται με δικές τους πρωτοβουλίες. Άλλωστε, η κυβέρνηση απουσιάζει, μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου, και οι νόμοι παρουσιάζουν πολλά κενά.

 

Η διαδικασία διαβούλευσης για το νέο νόμο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δώσει προς το παρόν οι αρμόδιοι, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, που θα καθορίζει τη λειτουργία της αγοράς και θα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του εθισμού στον τζόγο. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς (εταιρείες στοιχήματος, υπηρεσίες υγείας και παίχτες) θα μπορούν σύντομα να καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ παράλληλα θα μπορούν να προτείνουν κομβικά σημεία και λύσεις για προβλήματα.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα αναλάβει ο νέος ή η νέα υπουργός της συγκεκριμένης αρμοδιότητας, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου νόμου για το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια.

 

Οι τεράστιες ελλείψεις στους νόμους της Βόρειας Ιρλανδίας

Με το Κοινοβούλιο της χώρας διαλυμένο, οι νέοι νόμοι και η ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουν οι θεσμοί της Βόρειας Ιρλανδίας. Ακόμη και ο νόμος που δημιουργήθηκε το 2005 δεν έχει τεθεί σε ισχύ, με αποτέλεσμα η αγορά να ρυθμίζεται από τον προηγούμενο νόμο του 1985.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό των νομικών κενών που υπάρχουν στη χώρα το γεγονός ότι οι ίδιες οι εταιρείες στοιχήματος δεσμεύθηκαν (χωρίς νόμο) να μειώσουν το ανώτατο ποσό στοιχηματισμού στα αυτόματα μηχανήματα στις 2 λίρες, όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για αυτό το λόγο, ένας νέος νόμος, που θα καλύπτει όλα τα σημερινά κενά, είναι απαραίτητος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.