Νέα έρευνα της GambleAware για τους Άγγλους παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο

Η GambleAware, ένας από τους κορυφαίους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον τομέα του εθισμού στον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας. Η νέα έρευνα αφορά στα ποσοστά των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά και στις συμπεριφορές τους, και όπως φαίνεται υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε αρκετούς τομείς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, άλλωστε, μειώθηκαν οι ενεργοί παίχτες τυχερών παιχνιδιών, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, αυξήθηκε το ποσοστό των εθισμένων που αποφάσισαν να ζητήσουν κάποιο είδος βοήθειας.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της GambleAware

Η νέα έρευνα της GambleWare περιέχει στοιχεία για το 2020, τα οποία συγκρίνονται με τα αντίστοιχα του 2019. Διεξήχθη μέσω μιας σειρά ερωτηματολογίων που απάντησαν κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, που είτε συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια είτε όχι.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα είναι το γεγονός ότι από το 2019 έως το 2020 μειώθηκαν οι ενεργοί παίχτες τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μη ενεργοί παίχτες αυξήθηκαν από το 39% στο 44%. Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση σε όλες τις κατηγορίες παιχτών: όσοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού μειώθηκαν από το 48% στο 44%, όσοι αντιμετωπίζουν χαμηλό ρίσκο εθισμού από το 7,2% στο 6,4%, όσοι αντιμετωπίζουν μέτριο ρίσκο από το 3,3% στο 3,1% και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού από το 2,7% στο 2,4%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και έχουν αναζητήσει βοήθεια. Σύμφωνα με την έρευνα της GambleAware, οι παίχτες αυτοί αυξήθηκαν από το 54% στο 63%. Οι συγκεκριμένοι έχουν ζητήσει συμβουλές, θεραπεία ή άλλες υπηρεσίες από τους αρμόδιους φορείς και η αύξησή τους αποτελεί σημαντικό γεγονός, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.