Περιορισμούς στο online στοίχημα εξετάζουν οι Βρετανοί βουλευτές

Μετά από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα αυτόματα μηχανήματα στοιχηματισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί βουλευτές εξετάζουν παρόμοια πλαφόν στα ποσά που θα μπορούν να στοιχηματίζουν οι παίχτες online. Η διακομματική επιτροπή για τα τυχερά παιχνίδια πρότεινε να υπάρξουν ανώτατα ποσά στοιχηματισμού και στο διαδίκτυο, όπως συμβαίνει εδώ και μερικούς μήνες στα επίγεια μηχανήματα.

Θυμίζουμε ότι στα αυτόματα μηχανήματα στοιχηματισμού ισχύει πλέον ένας σημαντικός περιορισμός, που δεν επιτρέπει στους παίχτες να στοιχηματίζουν περισσότερες από 2 λίρες.

 

Οι προτάσεις της διακομματικής επιτροπής

Η συγκεκριμένη επιτροπή παρουσίασε μία νέα έρευνα και προχώρησε σε κάποιες προτάσεις, οι οποίες θα επιβάλλουν σημαντικούς περιορισμούς στο online στοίχημα, ανάλογους με αυτούς που ισχύουν σήμερα στα αυτόματα μηχανήματα. Μία από τις προτάσεις αυτές, μάλιστα, αφορά στη θέσπιση πλαφόν στο ανώτατο όριο στοιχηματισμού. Αν και οι αρμόδιοι δεν ανέφεραν ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το ανώτατο ποσό, οι στοιχηματικές εταιρείες φοβούνται για μια επανάληψη του περιορισμού που επιβλήθηκε στα αυτόματα μηχανήματα.

Τα μηχανήματα αυτά βρίσκονται σε επίγεια πρακτορεία στοιχηματισμού και, μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, είχαν περιορισμό στο ανώτατο ποσό που άγγιζε τις 100 λίρες ανά στοίχημα. Πλέον, όμως, το ανώτατο ποσό δεν ξεπερνά τις 2 λίρες, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στις εταιρείες στοιχήματος, αλλά και το κλείσιμο εκατοντάδων πρακτορείων ανά το Ηνωμένο Βασίλειο (μεγάλο παράδειγμα η William Hill).

Οι αρμόδιοι πρότειναν παράλληλα και άλλους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση χρήσης πιστωτικής κάρτας για την πραγματοποίηση καταθέσεων σε online στοιχηματικούς λογαριασμούς.

 

Οι πρώτες επιπτώσεις των προτάσεων

Ακόμη και στο άκουσμα των συγκεκριμένων προτάσεων, πάντως, οι στοιχηματικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου δέχθηκαν ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα. Η αξία των μετοχών της William Hill μειώθηκε κατά 12%, της GVC Holdings κατά 11% και της 888 Holdings κατά 13%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.